Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ciprian Ciucu (PNL) și planul său pentru RADET: Acum, banii bucureștenilor se scurg, la propriu, în pământ

psnews.ro

Invitat la „Puterea Știrilor”, președintele PNL București Sector 6 și candidat intern pentru Primăria Capitalei, Ciprian Ciucu, a prezentat o soluție în două etape pentru problemele RADET.

„Prima etapă e să limităm pierderile, un fel de plan de contingență, de intervenții rapide pe care primăria nu le mai face, pentru că e depășită, nu are capacitatea să le rezolve și atunci nici nu le mai raportează, nu le mai comunică public populației. Se scurge apa efectiv în pământ, banii noștri la propriu, agentul termic se duce, la propriu, în pământ. E ca și cum îți curg banii din buzunar în pânza freatică. Primul plan e să identifici foarte clar aceste scurgeri majore, prin măsurători, prin presiune și prin capacitate de intervenție semnificativă. Acum sunt numai ingineri bătrâni, muncitori bătrâni, care folosesc utilaje bătrâne, cu tehnologie foarte veche. După ce ai recunoscut problema, ai limitat pierderile, care sunt acum la 2000 de tone/oră, eu sunt cel care a făcut publică această informație, dar acum a crescut și mai mult, deși am avut o iarnă blândă”, spune candidatul intern pentru Primăria Capitalei din partea PNL, Ciprian Ciucu.

Acesta mai spune că imediat după aceea, trebuie începută evaluarea situației în fiecare sector la Capitalei.

„În primul rând, trebuie regândit cumva sistemul, trebuie să faci două lucruri. Trebuie să vezi unde ai puncte de producere a agentului termic și să redesenezi, cumva, rețeaua. Unde sunt bine conectate, o lași așa cum este, dar dacă nu, trebuie să schimbi geografia sau traseul magistralelor care aduc agent termic în locuință și trebuie să subdimensionezi, pentru că rețeaua a fost proiectată în anii 1960-1970 de comuniști, pentru a servi salba de industrii din jurul Bucureștiului (23  August, Urbis, IMGB etc). Rețeaua e supradimensionată. Trebuie să o faci mai mică, pentru că ai nevoie să menții o presiune constantă. Dacă țeava e mare, atunci presiunea și volumul de apă pe care îl bagi este foarte mare. Trebuie să redimensionezi, să vii cu tehnologii noi și cu materiale mult mai durabile decât erau la dispoziție în anii 1960 -1980, când s-a construit rețeaua. (…) Doamna Firea și domnul Tudorache au promis că o să dea în folosință punctul de la Casa Presei Libere, dar nu s-a întâmplat nimic, că o să construiască altul în Colentina, nu s-a întâmplat nimic. Trebuie să ne orientăm puțin și pe producție, nu să ne bazăm doar pe Elcen, dar trebuie să ne uităm și la subdimensionarea rețelei, pentru a asigura o presiune constantă”, a precizat președintele PNL București Sector 6, Ciprian Ciucu.

Candidatul intern pentru Primăria Capitalei din partea PNL, Ciprian Ciucu, spune că cea de-a doua etapă e legată de extinderea rețelei RADET.

„Acum, de exemplu, zona Centrului Vechi din București nu e acoperită. Am mers de curând prin sectorul 2 și erau niște oameni care tăbărâseră cu toporul pe un pat pe care îl lăsase cineva, ca să ia lemne să le ardă. Bucureștenii din Centrul Vechi, nu toți, doar unii, ard ce le pică în mână. De aici și poluarea aerului… Și Elcen trebuie redimensionat și retehnologizat masiv, Elcen care este la Ministerul Economiei. E nevoie iarăși de sprijinul guvernului, nu numai pentru Metrorex, sau pe Centura, ci și pe termoficare”, a spus Ciprian Ciucu, la „Puterea Știrilor”.

2 comentarii la “Ciprian Ciucu (PNL) și planul său pentru RADET: Acum, banii bucureștenilor se scurg, la propriu, în pământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *