Skip to content
Politică

Ciprian Pahonțu, schimbat de la conducerea Romsilva. Șeful PSD Vâlcea i-a luat locul

" "

Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva a aprobat joi, 4 octombrie, încetarea contractului de mandat al directorului general al Romsilva, Dragoș Ciprian Pahonțu, și numirea provizorie, în funcția de director general, a directorului Direcției Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, căruia i s-au delegat atribuțiile de conducere executivă a Romsilva pentru o perioadă de patru luni.

Fostul şef al Direcţiei Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu este proaspăt numit în funcţia de director general interimar al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva pe o perioadă de 4 luni.

" "

Este pentru a doua oară când e propus la şefia acestei instituţii, iar despre posibilitatea numirii sale în această funcţie se vorbeşte de ceva vreme. A absolvit Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din cadrul Universităţii „Transilvania” Braşov în 1990. A lucrat timp de 21 de ani ca inginer silvic, perioadă în care a ocupat funcţii de execuţie şi de conducere.  În perioada 2012 – 2018 a condus Direcţia Silvică Vâlcea, structură teritorială a RNP – Romsilva. Gheorghe Mihăilescu este preşedinte executiv al PSD Vâlcea din 2015, consilier judeţean, iar în perioada 2008 – 2016 a fost consilier municipal în cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, din partea acestei formaţiuni.

Numirea vine în contextul în care în urmă cu două săptămâni, reprezentanţii unui ONG de mediu atrăgeau atenţia asupra unei posibile demiteri în bloc a Consiliului de Administraţie al Romsilva, potrivit adevarul.ro.

Gheorghe Mihăilescu este preşedinte executiv al PSD Vâlcea din 2015, consilier judeţean, iar în perioada 2008 – 2016 a fost consilier municipal în cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, din partea acestei formaţiuni.

„Este o situaţie fără precedent în Ministerul Apelor şi Pădurilor. Ministrul Ioan Deneş a primit ordin de la partid ca să îl înlocuiască pe Ciprian Pahonţu, directorul general Romsilva şi ameninţă subordonaţii pentru a semna documentele de revocare a Consiliului de Administraţie al RNP.”, spuneau ong-iştii.

Pahonţu a fost numit în funcţie după câştigarea unui concurs.  Cei de la  Agent Green au mai precizat că ministrul nu a recunoscut că ar fi dat vreun ordin, iar o decizie de revocare ar fi fost considerată nelegală chiar de către Departamentul Juridic. La solicitarea reporterilor Adevărul, ministerul a emis un comunicat în care a menţionat că în urma unei analize a Corpului de Control al Ministrului la R.N.P Romsilva, s-a apreciat ca „oportună măsura revocării a patru membri” din Consiliul de Administraţie al Romsilva şi numirea provizorie a altor persoane, dar şi că „toate documentele emise au avizul de legalitate al Direcţiei Juridice din cadrul MAP”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *