Circa 30 de hectare de vegetaţie uscată, afectate de un incendiu, la Zebil

Sursa foto: ISU Delta

Pompierii tulceni au intervenit în ultimele 24 de ore pentru stingerea a trei incendii, unul dintre ele afectând o suprafaţă totală de vegetaţie uscată de circa 30 de hectare, a anunţat joi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Incendiul apărut la o suprafaţă cu stuf din apropierea satului Zebil a fost stins de lucrătorii Staţiei de Pompieri Babadag şi de cei ai Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă din Sarichioi, intervenţia fiind dificilă din cauza vântului care favoriza extinderea flăcărilor.

„După aproximativ patru ore, incendiul a fost lichidat, iar în urma focului a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 30 hectare. Reamintim cetăţenilor că incendierea vegetaţiei uscate, palustre şi a resturilor menajere este un gest iresponsabil şi este strict interzisă”, se arată în informarea ISU Delta.

Cauza acestui incendiu a fost utilizarea focului deschis în spaţii deschise, a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristina Profir.

cendii s-au produs în seara zilei de miercuri şi joi dimineaţă, în satele Niculiţel şi Parcheş.

Sursa foto: ISU Delta

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: