Circa 500 de arestări în cadrul unei ample operațiuni a Interpol legată de traficul de specii sălbatice protejate

Sursă foto: Freepik.com
Sursă foto: Freepik

Circa 500 de persoane suspectate de trafic de specii sălbatice şi de cherestea au fost arestate în octombrie în lume în cadrul unei operaţiuni internaţionale a poliţiei şi vămilor, a anunţat marţi Interpol, informează AFP.

Întreprinsă în perioada 2-27 octombrie, cu participarea a 133 de ţări, operaţiunea „Thunder” a permis confiscarea a peste 2.000 de animale şi plante protejate de Convenţia privind Comerţul Internaţional cu Specii Periclitate de Faună şi Floră Sălbatică (CITES), precizează într-un comunicat organizaţia internaţională de cooperare a forţelor de poliţie, cu sediul la Lyon, în zona central-estică a Franţei.

„Aceste crime îngrozitoare nu doar că privează lumea de animale şi plante unice, ci şi ţările de atuurile şi resursele lor naturale”, a declarat într-un comunicat Jurgen Stock, secretarul general al Interpol.

Lansată în 2017, operaţiunea „Thunder” este o operaţiune comună coordonată în fiecare an de Interpol şi de Organizaţia Mondială a Vămilor cu sprijinul CITES şi al Consorţiului internaţional de luptă împotriva criminalităţii legate de speciile sălbatice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: