Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan între Barajul Vidraru şi Bâlea Lac, oprită sâmbătă. Care este motivul

Transfagarasan
Sursa foto: klook.com

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan între Barajul Vidraru şi Bâlea Lac va fi oprită sâmbătă, în vederea desfăşurării competiţiei sportive de triatlon „Transfier 2023”.

”Sâmbătă, 2 septembrie, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan între Barajul Vidraru şi Bâlea Lac va fi oprită, în vederea desfăşurării competiţiei sportive de triatlon „Transfier 2023”. Competiţia mult aşteptată la nivel naţional se va organiza în intervalul 7,00-18,00. Persoanele care au rezervare la unităţi de cazare aflate pe tronsonul în cauză vor putea să ajungă la acestea în afara intervalului menţionat. Mai mult, cei cazaţi la unităţile respective nu vor putea circula nici pietonal, dar nici cu maşinile personale pe sectoarele de drum menţionate în acel interval”, transmite YOLO Events.

Potrivit organizatorilor, ”Transfier” reprezintă poate cel mai greu triatlon din România, pe cel mai spectaculos drum din lume. Organizatorii Transfier propun o competiţie în care spectacolul sportiv se îmbină armonios cu natura, în aşa fel încât participanţii au parte de o experienţă de neuitat.

”Evenimentul are punctul de start in dreptul Hotelului Valea cu Peşti, de unde concurenţii din peste 13 ţări vor începe cursa cu proba de înot în lacul Vidraru, apoi vor continua cu cea de bicicletă, urcând spre lacul Bâlea, iar finalul este la proba de alergare până la Barajul Vidraru, unde vor trece linia de sosire după 390 de trepte, la picioarele „Omului de Fier”. Cei aproape 300 de triatlonişti vor participa la una din cele 2 distanţe în regim individual sau ştafetă: Half 70.3: 1900m înot, 90km ciclism şi 21km alergare. Olimpic:1500m înot, 40km ciclism şi 10km alergare

Evenimentul este organizat de YOLO Events sub licenţa Federaţiei de Triatlon, cu sprijinul instituţional al Inspectoratului de Poliţie Arges şi Sibiu şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, informează news.ro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: