Skip to content
Societate

Circulaţie feroviară perturbată din cauza copacilor prăbuşiti pe calea ferată

Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii speciale între Strehaia, Ciochiuţa  şi Tâmna după ce linia de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică a trenurilor, a fost ruptă în cursul nopţii de copacii prăbuşiti pe calea ferată.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că circulaţia trenurilor pe intervalul Strehaia – Ciochiuţa – Tâmna, linie simplă, se desfăşoară în condiţii speciale, prin cuplarea de locomotive Diesel la fiecare garnitură, deoarece linia de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică a trenurilor, a fost ruptă în cursul nopţii de arborii prăbuşiti pe calea ferată, blocând astfel gabaritul de liberă trecere. Tracţiunea Diesel este realizată cu 2 locomotive ale operatorului naţional CFR Călători. Această măsură este menţinută şi în următorul interval orar, în care Regionala CF Craiova acţionează cu personal specializat şi cu drezine pantograf pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea continuităţii firului de contact şi a cablului purtător, ambele rupte de copacii prăbuşiţi, şi efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanţă avariată”, transmite compania.

Angajaţii copaniei au intervenit la faţa locului încă din cursul nopţii, pentru tăiere şi îndepărtarea copacilor prăbuşiţi pe calea ferată, urmare a unei furtuni care s-a manifestat prin rafale puternice de vânt în partea de sud a ţării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *