Cîrstea, la o victorie de o clasare istorică: știm cât va urca în ierarhia mondială dacă va trece, astăzi, de Paolini

Sorana Cîrstea
Sursa foto: Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea (22 WTA) se simte ca acasă la Dubai! Ceea ce explică și decizia ei de a-și lua o casă aici unde, potrivit spuselor sale, petrece câteva luni pe an, când iarna face ravagii în Europa.

Acum, la Dubai Tennis Championships 2024, „Sori“ face cel mai bun turneu din această stagiune în care pornise rău de tot. Cu trei înfrângeri succesive. Abia la Abu-Dhabi și Doha, sportiva născută la Târgoviște a gustat victoria, însă, inclusiv în aceste întreceri din Orient, Cîrstea a avut fluctuații mari. Dovadă și faptul că, per total, a adunat trei victorii și două înfrângeri. Acasă la Dubai însă, totul s-a schimbat. În bine! Iar după victoriile cu Kenin (55 WTA), Kudermetova (19 WTA) și Vekic (31 WTA), joi a venit un meci de povestit nepoților!

Poate deveni cea mai vârstnică din elită

Și, ca o poveste frumoasă să fie întregită, după cea mai spectaculoasă revenire poate urma și cea mai bună clasare din cariera Soranei de până acum. Iar asta la aproape 34 de ani, când alte jucătoare s-au retras demult!

Concret, dacă va trece de Jasmine Paolini (Italia, 28 de ani, 26 WTA) în semifinalele turneului de la Dubai, Cîrstea va acumula 2.483 de puncte, total cu care va urca pe 15 WTA. Ar fi cea mai bună performanță de a ei din perspectiva ierarhiei WTA, în condițiile în care Sorana n-a fost niciodată mai sus de locul 21. Pe această poziție se află și acum în clasamentul live, după accederea în careul de ași de la Dubai.

Cîrstea – Paolini pornește de la 0-2

Următoarea adversară a Soranei a avansat în semifinale fără să joace. Italianca Paolini – la 1,60 de metri e printre cele mai mărunte sportive din circuit – a profitat de retragerea Elenei Rybakina (Kazahstan, 24 de ani, 4 WTA) din cauza unor probleme medicale și a ajuns în careul de ași. Partida Cîrstea – Paolini, programată pentru astăzi (după ora 14.30, Digi Sport 2) pornește de la 2-0 pentru italianca de 28 ani, după cum se poate vedea mai jos:

*French Open 2023: 7-5, 2-6, 6-2 Paolini

*Portoroz 2021: 6-4, 4-6, 6-1 Paolini

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: