Cîrstoiu consideră că ANPC ar trebui să controleze operatori economici, nu spitale: Nu intrăm în bocancii de stradă

Sursa foto: Cătălin Cîrstoiu

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cîrstoiu, afirmă, în urma unui control făcut de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor la spitale, că ANPC ar trebui să verifice operatori economici, ceea ce spitalele nu sunt.

El a menţionat şi că, fiind stare de alertă epidemiologică, şi reprezentanţii ANPC ar trebui să respecte restricţiile: ”nu intrăm aşa, cum vrem noi, în bocancii de stradă”.

”Nu aşa vom face lucrurile să evolueze, nu trebuie să ne întoarcem la metehne vechi”, subliniază Cîrstoiu.

”Astăzi o dubă cu geamuri fumurii intră furtunos utilizând poarta din dos a Spitalului Universitar, să ducă un « colet»la bucătăria spitalului. Ce era «coletul»? Era ANPC… şi dl Cristian Popescu Piedone. După o vizită furtunoasă, ca în «Acceleratul» lui George Topârceanu, dl Piedone m-a sunat şi m-a felicitat pentru modul în care preparăm hrana, pentru aspectul ei, pentru echipamente, infrastructură şi curăţenie”, a relatat Cătălin Cîrstoiu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că SUUB pregăteşte, cu 15 oameni, 1.100 de porţii de mâncare, structurate în 25 de meniuri, de trei ori pe zi.

”Şi chiar m-a preocupat această bucătărie, împreună cu colegii mei şi Codin Maticiuc făcând tot posibilul să fie condiţii civilizate. Bucătăria asta funcţionează din 2010, când am renunţat la serviciile de catering. Ce a mai constatat? Diferenţe de gramaj la porţiile finite… e posibil, dar corectabil. Mai multă atenţie a bucătarilor, ritmul e infernal, dar şi poate mai multă tehnologie”, a adăugat el.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: