VIDEO Cîrstoiu: Metrorex trebuie să vină la Primăria Capitalei

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la alegerile pentru primăria Capitalei merge cu metroul în București, 3 aprilie 2024. Inquam Photos / George Călin

Candidatul susținut de PSD  și PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a reluat tema trecerii Metrorex în subordinea administrației Bucureștiului. Cîrstoiu a declarat că metroul rămâne o soluție viabilă pentru București doar că este normal ca administrarea să fie făcută direct de Primăria Capitalei.

Ideea trecerii Metrorex la Primăria Municipiului București nu este nouă, fiind vehicultată încă din 2017 de Gabriela Firea. Ea afirma atunci că Guvernul poate să rămână în continuare proprietar al Metrorex, însă municipalitatea trebuie să asigure administrarea şi investiţiile, pentru că „aşa se întâmplă în toate capitalele europene”. Tema a fost reluată acum de Cătălin Cârstoiu ca dovadă clară a susținerii de care se bucură din partea Gabrielei Firea, candidatul propus inițial de PSD pentru București.

„Fac acest demers în mod evident, dincolo de pozele frumoase pe care le aveți cu mine din metrou, în sensul de a arăta că Metrorex trebuie să vină la Primăria Capitalei. Invit cât mai mulți cetățeni să facă acest demers  Consider că trebuie să fii aproape de oraș și vreau să vă spun că eu pacienții nu mi i-am consultat prin internet, am avut o relație directă cu ei. Asta este ce vreau să fac și de asta susțin acest demers”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

Medicul a confirmat că merge des cu mijloacele de transport în comun pentru că dorește să își educe copilul în mod normal, dar că ar trebui făcută o interconectare a transportului în comun. În opinia sa, principalul vinovat pentru aglomerația existentă în mijloacele de transport în comun este actualul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, care nu s-a arătat preocupat să rezolve situația.

„Văd zilnic că autobuzele sunt foarte pline, tramvaiele și troleibuzele  la fel, și asta cred că este cauzată de lipsa oricărei preocupări din partea primăriei generale Capitalei, deci a lui Nicușor Dan, de a îmbunătăți corelarea timpilor între mijloacele de transport în comun. Soluția este reprezentată de benzi unice pentru mijloacele de transport. Asta trebuia făcut demult și cred că dacă avem și metroul și niște intermodale, cred că lucrurile vor merge bine”, a precizat Cătălin Cârstoiu.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: