Cîrstoiu: “Sunt candidatul susținut de Alianța PSD-PNL. Nu mă retrag”. Despre incompatibilitate: „Sub nicio formă”

Sursă foto Facebook / Cătălin Cîrstoiu

Candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat, miercuri seară, că nu este în incompatibilitate şi a subliniat că simte în continuare susţinerea celor doi lideri ai coaliţiei, Marcel Ciolacu (PSD) şi Nicolae Ciucă (PNL).

Cătălin Cîrstoiu a fost întrebat, miercuri seară, la B1 TV, dacă s-a pus problema retragerii sale din cursa electorală pentru Primăria Bucureşti şi a afirmat:

”Este o alianţă care vrea să dea oraşului stabilitate (…) Eu sunt candidatul alianţei PSD-PNL (…) simt susţinerea liderilor alianţei. Nu îmi pun problema să mă retrag”.

Întrebat dacă i s-a cerut să se retragă, Cîrstoiu a negat şi susţine că ”nu a fost această discuţie”.

”Nu a existat. Eu am plecat de la Guvern cu decizia coaliţiei că rămând în continuare candidatul coaliţiei”, a mai declarat Cîrstoiu.

„Sunt convins că Gabriela Firea și Sebastian Burduja mă susțin”

„Eu am intrat în această cursă în urma discuțiilor. Propunerea a fost a coaliției, nu m-am dus eu la ușa alianței. Este o alianță care dă orașului stabilitate; sunt convins că și domnul Burduja și doamna Firea se vor implica în această campanie. Eu discut pe realitate. Realitatea este că eu sunt candidatul alianței PNL-PSD. Simt suportul partidelor”.

„Nu sunt în nicio stare de incompatibilitate”

Acesta precizează că discuţiile din spaţiul public referitoate la incompatibilitatea sa sunt ”nişte poveşti, nu mizerii”.

”Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup (…) Eu nu sunt în nicio stare de incompatibilitate. La modul real, nu sunt în stare de incompatibilitate”, a mai afirmat candidatul susţinut de PSD şi PNL.

Când a fost întrebat despre cele patru sesizări la ANI care-l vizează, Cîrstoiu a afirmat: „Foarte bine, până la urmă democraţia asta înseamnă, un pluralism de idei. Eu nu am avut nicio relaţie contractuală, remunerată sau neremunerată, cu o clinică privată”.

„Mi-am respectat jurământul meu ca medic, jurământul lui Hipocrate. Mi-am salvat pacienții în mod necondiționat”

„Eu nu am luat niciodată pacienții de la spital să îi duc în privat. Au fost dăți când colegii mei mi-au cerut o expertiză. Am făcut asta din devotamentul meu față de profesie. Când am fost la Hamburg pentru că eu am folosit o operație pe care ei nu au făcut-o, eram în incompatibilitate? Nu! Eu nu am avut contract de muncă la clinica privată. Când rezidenții mă-ntreabă, eu le acord ajutor, le ofer expertiza mea medicală. Eu îmi învăț rezidenții și dacă mă întâlnesc pe stradă sau la mine acasă; acesta este rolul unui profesor universitar”, a afirmat Cîrstoiu.

Premierul şi liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, întrebat dacă ia în calcul retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu de la Primăria Capitalei, că nu a avut o astfel de discuţie cu preşedintele PNL Nicolae Ciucă şi nici cu Cîrstoiu, sau vreo discuţie de a veni cu alt candidat.

Acesta a mai spus că primul pas ar fi ca medicul Cîrstoiu să organizeze o conferinţă de presă în care să răspundă acuzaţiilor care i se aduc.

”Domnul Cîrstoiu nu este trimis în judecată. Nimeni nu a trimis un organ de cercetare penală, ceva în ceea ce îl priveşte pe domnul Cîrstoiu”, a punctat Ciolacu.

 

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: