Skip to content
Politică

”Cîțu a ratat toate țintele de vaccinare și se preface că nu înțelege de ce”, punctează Ciolacu: România este neguvernată de la începutul anului!

Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că, după ce a ratat toate ţintele de vaccinare, premierul Cîţu se preface că nu înţelege de ce. Marcel Ciolacu vorbeşte despre eşecul campaniei de vaccinare, survenit din lipsa de comunicare, dintr-o stratege greşită, dar şi din faptul că vaccinul nu ajuns în zonele rurale.

”După ce a ratat – big time – toate ţintele de vaccinare, coordonatorul principal al campaniei, premierul Cîţu, se preface că nu înţelege de ce”, a scris, miercuri, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta consideră că, ”dacă ar scoate capul din întâlnirile cu primarii din partid, adevărul i-ar exploda în faţă”.

”România este neguvernată de la începutul anului!!! Campania de vaccinare n-a fost o clipă în echipa câştigătoare! Pentru că voi faceţi la Guvern documente de partid şi împărţiţi banii românilor pentru a pune mâna pe ciolan la PNL, fără a mişca un deget pentru vaccinare şi pentru pregătirea ţării de un posibil val 4 al pandemiei”, a mai scris Ciolacu.

Acesta acuză Gvernul şi pentru campania de comunicare pe tema vaccinului, considerate greşită: ”V-aţi pus voi – marele Brad Pitt în mizerie şi cu Raluca Turcan von Brukenthal – în tot felul de clipuri penibile doar ca să vă faceţi campanie pentru Congres. I-aţi speriat atât de rău pe români, încât închid televizorul numai când vă văd”.

”Aţi oprit vaccinul la graniţa marilor oraşe şi nu v-a păsat absolut deloc că există şi o Românie rurală, care avea nevoie de o strategie diferită! Mai mult, NU aţi făcut niciun fel de parteneriat cu administraţiile locale; nu le-aţi dat nicio atribuţie primarilor în afară să îi cocoşaţi, ca şi anul trecut, cu tot felul de costuri legate de organizarea centrelor de vaccinare. Cât de ticălos să fii să dai acum vina tot pe ei, când toată comanda este la voi şi la DSP-ul politizat de voi! Cât de ticălos să fii să vrei ca nota de plată să fie plătită tot de români prin noi şi noi restricţii absurde”, a mai scris Ciolacu.

Premierul Florin Cîţu i-a dat, marţi, replica liderului PNL Ludovic Orban, care a afirmat că cine a stabilit ţinte legate de campania de vaccinare trebuia „să le urmărească”.

„Aş fi vrut, de fapt, să aud mai mult despre ce a făcut domnul Ludovic Orban pentru campania de vaccinare, ce resurse a folosit în Partidul Naţional Liberal pentru campania de vaccinare, cât s-a implicat ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal pentru campania de vaccinare. Asta aş fi vrut mai mult să văd”, a afirmat prim-ministrul, menţionând că l-a „mâhnit” declaraţia lui Orban.

„Campania este pentru a salva vieţi şi de aceea m-a mâhnit această declaraţie a domnului Orban. Aici nu este o joacă politică”, susţine el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *