Skip to content
Politică

Cîţu: Am avut un val trei care nu a fost la fel de dur. Avem un val trei care este pe scădere. Cred că am găsit un echilibru

Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîţu a afirmat că valul trei al pandemiei nu a fost la fel de dur şi acesta este în scădere în ţara noastră, precizând că România a găsit un echilibru şi că nu a închis economia, scrie news.ro.

„Politica de testare a dat rezultate mixte, avem ţări precum Slovacia, unde nu a dat rezultate foarte bine, cred că România a găsit un echilibru bun. Am avut un val trei care nu a fost la fel de dur. Avem un val trei care este pe scădere. Cred că am găsit un echilibru. Pe mine m-a interesat nu de acum, ci de când eram ministrul Finanţelor Publice, am spus foarte clar că e important să nu mai închidem economia. Acele două luni, nu e vorba doar despre costul financiar pentru a închide economia, este vorba de costul psihic pentru societate, persoane care îşi pierd locul de muncă, persoane care nu se mai pot reintegra, acest cost nu este măsurabil imediat în bani, dar are implicaţii pentru sănătatea societăţii pe termen lung şi eu nu am vrut acest lucru”, a declarat Florin Cîţu, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca.

El a reamintit că România a fost una dintre puţinele ţări din UE care nu au închis economia.

„Anul trecut au fost mai multe cereri şi opoziţia de atunci acum ne spune să stăm deschişi, atunci ne spunea să închidem, în funcţie de cum bate vântul – am arătat că poţi să funcţionezi în această perioadă cu economia deschisă. România a fost una dintre singurele ţări din UE care a ţinut economia deschisă chiar şi în cele două luni de zile nu am închis toată economia, am avut deschise sectorul industrial, în special şantiere, aşa am putut să avem venituri la buget anul trecut în plină criză mai mari ca în 2019 ceea ce la începutul anului nimeni nu îşi putea imagina. Ca să ai oameni sănătoşi ai nevoie de economie puternică, ca să ai economie puternică, ai nevoie de oameni sănătoşi, ele merg împreună”, a explicat premierul Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *