Skip to content
Internațional

Cîţu: Am propus secretarului american pentru comerţ ca parte din companiile aflate în reshoring să vină în România

news.ro

Premierul Florin Cîţu a a anunţat că, în discuţia pe care a avut-o marţi cu secretarul pentru comerţ al SUA Gina Raimondo, a propus ca o parte din capacităţile de producţie americane implicate în procedura de reshoring să vină în România şi a adăugat că ideea a fost foarte bine primită de către oficialul SUA.

Văd că nu a fost nicio întrebare pe această temă, dar vreau eu să vă spun – discuţia cu secretarul pe comerţ în Statele Unite, Gina Raimondo, a fost una foarte bună, în care ceea ce România a făcut în acest an a fost foarte apreciat, unde am propus ca o parte din companiile în acea procedură de reshoring pe care o vedem în Statele Unite, parte din aceste capacităţi de producţie să vină în România.

O idee care a fost foarte bine primită de doamna secretar al comerţului. Relaţiile cu Statele Unite sunt la un nivel foarte bun în acest moment. Parteneriatul strategic merge foarte bine”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Premierul Florin Cîţu a avut marţi o convorbire telefonică cu Gina Raimondo, secretarul pentru Comerţ al SUA în care a subliniat angajamentul României faţă de agenda comună cu Statele Unite de „prosperitate şi democraţie”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *