Skip to content
Politică

Cîțu anunță că îl trimite pe Cioloș la PSD și AUR pentru negocieri. Ce variantă iau în calcul liberalii

Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PNL, premierul Florin Cîţu a anunţat vineri, după şedinţa conducerii liberale, că USR e parte a unei morităţi parlamentare alături de PSD şi AUR. Conform lui Cîţu, PNL solicită premierului desemnat Dacian Cioloş să facă întâi discuţii cu cele două partide, iar dacă demersurile nu vor reuşi, PNL va negocia cu toate partidele responsabile, exceptând AUR.

Cîţu a declarat, după şedinţa partidului, că Guvernul PNL a fost demis în Parlament, prin moţiune de cenzură, iar USR-ul este parte a unei majorităţi, alături de USR şi AUR, care şi-a dat votul pentru moţiunea de cenzură.

Potrivit lui Cîţu, acest lucru arată că o majoritate formată din USR, AUR şi PSD s-a unit în jurul unor principii, valori, obiective, primul demers fiind votul de la moţiune.

„Răspunderea politică, în faţa românilor, pentru demiterea Guvernului, revine în principal USR-ului, şi în subsidiar, alianţei USR, PSD şi AUR”, astfel că ”responsabilitatea politică pentru formarea unui nou guvern aparţine celor care au format această majoritate, afirmă liderul PNL.

Florin Cîţu a afirmat că premierul desemnat, Dacian Cioloş are datoria morală să încerce cu adevărat să găsească sprijinul la partenerii de coaliţie de la PSD şi AUR.

Biroul Executiv al PNL a decis că îi solicită lui Dacian Cioloş să facă discuţii cu cele două partide cu care au reuşit să facă majoritate, la moţiunea de cenzură, pentru a găsi cele 234 de voturi necesare învestirii Guvernului. Dacă premierul desemnat, Dacian Cioloş nu va reuşi, în urma discuţiilor, să coaguleze o majoritate, PNL va demara negocieri cu toţi liderii partidelor politice responsabile, excluzând AUR, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru români”, a anunţat Cîţu.

CITIȚI ȘI: UPDATE Liberalii au decis: nu vor susține un Guvern Cioloș/ Decizii luate la întâlnirea PNL

1 comentariu la “Cîțu anunță că îl trimite pe Cioloș la PSD și AUR pentru negocieri. Ce variantă iau în calcul liberalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *