Skip to content
Politică

Cîțu, avertisment către primari și șefii de CJ înaintea discuțiilor pe buget: Corelăm alocările și cu gradul de colectare și angajările din ultima vreme

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, că va discuta săptămâna viitoare cu primarii și președinții consiliilor județene despre bugetul pe 2021, dar a avertizat că alocările vor fi corelate și cu gradul de colectare și angajările din ultima vreme, pentru că „hemoragia banului public nu se oprește la companiile de stat”.

„Vreau să facem o corelare și cu gradul de colectare, și cu angajările făcute în ultima vreme. Hemoragia banului public nu se oprește la companiile de stat. Vom merge cu reforma peste tot”, a afirmat premierul, după ședința de Guvern.

Florin Cîțu a precizat că principiul de bază este același: 100% din veniturile autorităților locale vor merge la autoritățile locale și se va discuta despre alocările suplimentare.

Șeful Guvernului a menționat că ordonanța de urgență pentru finanțarea centrelor de vaccinare anti-COVID este în procedură de avizare și speră să fie gata până vineri, când va avea loc o nouă ședință de Guvern, cel mai probabil în format online.

„Trebuia clarificat mecanismul de plată. Cred că mergem prin Ministerul Sănătății, cu decontare prin bugetul de stat. Vreau să fim foarte atenți la criterii, să avem criterii clare, pentru că în trecut au fost situații în care au fost cheltuieli supraevaluate”, a adăugat Cîțu.

„Aștept de la Ministerul Sănătății aceste criterii clare pentru centrele de vaccinare. Vom merge pe costul standard și pe cheltuielile standard, nimic în plus”, a subliniat premierul.

Florin Cîțu a ținut să precizeze că dotarea centrelor de vaccinare „nu e ceva foarte sofisticat”.

„Partea de cheltuieli și cine suportă se va rezolva. Discuțiile au fost și anul trecut la carantinare și s-au alocat bani și au venit bani înapoi la buget”, a explicat Cîțu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *