Skip to content
Societate

Cîțu: Certificatul digital Covid ar putea fi folosit intern unde este nevoie de dovadă de vaccinare. Poate la concerte

news.ro

Premierul Florin Cîțu a dat un exemplu de folosire pe plan intern a certificatului digital Covid, care va fi emis de la 1 iulie pentru circulația în UE. Acesta a spus, la Digi24, că acolo unde este nevoie de o dovadă de vaccinare, certificatul ar putea fi o soluție mai simplă, precum în cazul concertelor.

Până la o anumite capacitate, nu ai nevoie de nicio dovadă. De exemplu, și pentru hotelieri, mergem pe capacitate maximă de la 1 iulie şi nu este nevoie de o dovadă a vaccinării, de multe ori. Dar acolo unde este nevoie de o dovadă de vaccinare, poate fi o metodă mai simplă pentru a dovedi, poate la concerte, pentru a dovedi că oamenii sunt vaccinaţi. Poate această variantă este simplă. Nu știu care va fi cea mai bună soluție.

Noi vom permite persoanelor vaccinate să aibă aceste evenimente cu un număr mai mare de persoane. Organizatorii îşi aleg ce variantă este mai confortabilă şi mai bună pentru ei şi oferă siguranţă celor care merg la concert. Este un certificat verde apărut pentru circulația între țări. În interior vom vedea dacă va prinde sau nu. Relaxările continuă și s-ar putea să nu avem nevoie de el„, a declarat Florin Cîţu, la Digi 24.

Guvernul a adoptat, marți, o OUG care reglementează eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital privind Covid, pentru libera circulație în UE pe durata pandemiei de Covid-19. Acesta se eliberează pentru: vaccinarea anti-Covid; testarea pentru infecția de Covid cu test antigen rapid și test RT-PCR; vindecarea în urma infecției cu Covid.

Certificatele vor putea fi eliberate în format digital, iar pentru persoanele care nu au acces la acestea în format digital, primăriile, direcţiile de evidenţă a populaţiei şi direcţiile de sănătate publică vor putea asista cetăţenii pentru eliberarea certificatului în format letric.

 

1 comentariu la “Cîțu: Certificatul digital Covid ar putea fi folosit intern unde este nevoie de dovadă de vaccinare. Poate la concerte

  1. & Ăsta zice și că ăia 15% care i-au votat la alegeri le-au acordat și permisiunea să solicite dovezi de vaccinare pentru teritoriul pentru care au fost votați și vaccinați, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *