Skip to content
Societate

Cîţu: Corpul de control va analiza situaţia legată de certificatele de vaccinare false

Inquam Photos/Octav Ganea

Corpul de control al prim-ministrului va verifica situaţia legată de certificatele false de vaccinare, a anunţat, luni, premierul Florin Cîţu, transmiţând că este „inadmisibil” ca reţelele de falsificare să fie descoperite de un jurnalist, în condiţiile în care „sunt atâtea instituţii care au primit resurse de la buget de stat”.

El a spus că în şedinţa de guvern a solicitat miniştrilor de Interne şi Justiţie să ia legătura cu Ministerul Public şi cu Ministerul Sănătăţii cu privire la această situaţie.

 

Întrebat în legătură cu faptul că o anchetă jurnalistică a descoperit o reţea care falsifica certificate de vaccinare, Cîţu a răspuns: „Astăzi am avut o discuţie în şedinţa de guvern şi am cerut ministrului Afacerilor Interne, ministrului Justiţiei să vorbească cu Ministerul Public şi Ministerul Sănătăţii„.

Mie mi se pare inadmisibil că aşa ceva se întâmplă. În primul rând, avem atâtea instituţii care au primit resurse de la bugetul de stat – şi la MApN, şi la Ministerul Public – şi aceste lucruri sunt descoperite de un jurnalist, ceea ce mi se pare inadmisibil. Am spus acest lucru în şedinţa de guvern. Nu se poate să avem atâtea forţe de ordine, oameni care sunt sau instituţii care ar trebui să se ocupe să descopere aceste reţele şi aceste reţele să fie descoperite de un jurnalist„, a adăugat premierul.

El a spus că a trimis Corpul de control de la Guvern să analizeze ce se întâmplă, care este situaţia. „În acelaşi timp, am fost la începutul anului un susţinător al vaccinării prin medicii de familie, am oferit resurse la începutul anului în această direcţie, nu aş vrea să mai văd astfel de situaţii că se mai vor întâmpla„, a adăugat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *