Skip to content
Politică

Cîţu dă semnalul remanierii şi ia la puricat miniştrii pentru execuţia bugetară (VIDEO)

news.ro

Execuţia bugetară la şase luni va fi prezentată public marţi, a anunţat premierul Florin Cîţu, care a precizat că a primit rapoartele de la ministere şi este prima oară, după mulţi ani, când cheltuielile cu personalul sunt mai mici, ca procent din PIB.

De la toate ministerele am rapoartele, execuţia la toate ministerele. Mâine dimineaţă veţi vedea şi dumneavoastră execuţia bugetară la şase luni. Pe ministere o am şi pe toţi ordonatorii de credit, pentru că am început rectificarea bugetară săptămâna trecută, deci avem la toate ministerele„, a declarat Cîţu, luni, la Constanţa.

 

 

Premierul le-a transmis un mesaj miniştrilor, menţionând că atât timp cât au cerut bani de la buget şi şi-au făcut singuri programarea execuţiei bugetare, iar acesta nu arată aşa cum au făcut-o, atunci cineva trebuie să fie responsabil.

În ceea ce priveşte execuţia bugetară, este clar că acolo eu consider că atât timp cât ai cerut nişte bani la buget şi sper că ai avut în calcul şi ţi-ai făcut singur programarea execuţiei bugetare şi ea nu arată aşa cum ai făcut-o, cineva trebuie să fie responsabil pentru asta şi până la urmă este ministrul cel care a susţinut bugetul la începutul anului. De aici începem cu analiza execuţiei bugetare, a modului cum s-au cheltuit banii în acest moment”, a afirmat Florin Cîţu, la Constanţa.

El a precizat că trebuie văzut de ce nu s-au cheltuit aceşti bani. „Şi dacă nu s-au cheltuit banii, vedem de ce nu s-au cheltuit şi atunci trebuie să vină cu mai multe argumente pentru o eventuală suplimentare de resurse, dar îmi este greu să cred, când tu ai venit la începutul anului, mi-ai prezentat un buget, ai spus că vei cheltui, ai făcut trimestrializarea bugetului şi nu ai făcut execuţia cum ai promis, trebuie să vii cu argumente puternice ca să ceri suplimentare de bani”, a explicat premierul.

Cîţu a declarat că i s-a promis că se va opri această cheltuială cu „abuzul” de concediile medicale, iar la rectificare fondurile se vor îndrepta către sănătate şi educaţie, menţionând că vor fi discuţii cu fiecare ministru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *