Skip to content
Politică

Cîţu: Decizia revocării unui ministru e atributul constituţional al premierului, declaraţie pe care a făcut-o şi Orban de multe ori. Nu înţeleg de ce şi-a schimbat acum declaraţia

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat despre faptul că Ludovic Orban a spus că remanierea lui Alexandru Nazare de la Finanţe a fost făcută împtriva voinţei sale şi fără consultarea PNL, că revocarea unui ministru din funcţie este atributul constituţional al prim-ministrului, lucru care l-a susţinut de multe ori şi Ludovic Orban. „Nu înţeleg de ce şi-a schimbat acum declaraţia”, a adăugat Cîţu.

O spun a nu ştiu câta oară. Decizia de a remania pe domnul ministru e atributul constituţional al premierului şi declaraţie pe care a făcut-o şi domnul Orban de foarte multe ori. Nu înţeleg de ce şi-a schimbat acum declaraţia”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat despre faptul că Ludovic Orban a afirmat că revocarea lui Alexandru Nazare de la Finanţe nu a avut acordul său sau consultarea PNL.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, critică decizia de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor Publice, el afirmând că această decizie a fost luată împotriva voinţei sale şi fără ca PNL să fie consultat.

El mai spus că Guvernul a decis cu privire la PNRR, „fără o consultare a coaliţiei”, dând ca exemplu fondurile pentru înfiinţarea distribuţiilor de gaze naturale. „Nu Guvernul dă ordine la partid, ci forurile statutare ale Partidului Naţional Liberal sunt cele care decid politica Guvernului şi aşa trebuie să fie”, afirmat Orban marţi, la Ploieşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *