Skip to content
Politică

Cîțu denunță neputința PSD: Rectificarea bugetară trebuie să fie negativă!

newmoney.ro

Senatorul PNL Florin Cîțu arată tabloul neputinței PSD, argumentând de ce rectificarea bugetară din luna septembrie nu are cum să fie decât negativă.

Într-un status publicat duminică pe Facebook, vicepreședintele Comisiei de buget-finanțe din Senat subliniază că în primele 6 luni ale acestui an veniturile și cheltuielile nu s-au ridicat la așteptările guvernanților PSD-ALDE și – mai mult – deficitul bugetar s-a triplat față de aceeași perioadă din 2016. Mai mult: Cîțu îl acuză pe președintele PSD, Liviu Dragnea, că se opune constituirii unei comisii parlamentare care să ancheteze manevrele bugetare ale celor de la putere.

Redăm mai jos postarea lui Florin Cîțu, cu precizarea că graficele de la final se bazează pe cifrele de la Ministerul Finanțelor Publice (MFP), iar numerele de pe coloane trebuie înmulțite cu 1 milion de lei fiecare.

„Rectificare bugetara negativa in septembrie!!!

Executia bugetara pentru primele 6 luni arata venituri si cheltuieli sub cele programate. Deficitul bugetar de 3 ori mai mare decat cel pentru perioada similara din anul precedent.

In aceste conditii rectificarea bugetara anuntata pentru septembrie TREBUIE sa fie negativa- reduceri de cheltuieli si de venituri!!!

Ce se intampla daca guvernul face o rectificare bugetara pozitiva? Simplu. Dragnea si PSD nu au cum sa se opuna unei comisii de ancheta pentru a se vedea cum s-a ajuns la rectificare pozitiva. Exista opinia Curtii de Conturi (care din punctul meu de vedere s-a antepronuntat, asa cum aratat in februarie ) pentru rectificarea bugetara din 2016 care spune clar ca in aceste conditii rectificarea bugetara trebuie sa fie negativa!!!

O rectificarea bugetara pozitiva combinata cu refuzul lui Dragnea pentru o comisie de ancheta pe acest subiect reprezinta inca o dovada ca PSD foloseste institutiile statului, ANAF, Curtea de Conturi, INS, CNP, ASF, CCR, etc, in interes de partid si impotriva opozitiei politice, a sectorului privat si a cetetanilor care se opun agresiunii PSD impotriva Romaniei.

Executia bugetara de pana acum arata foarte clar de ce Dragnea si PSD sunt disperati sa faca rost de bani. De aici apare cresterea TVA in 2019 (era programata o scadere la 18%), furtul banilor destinati pilonului II de pensii si vor mai urma taxe pentru sistemul de asigurari si financiar-bancar in general.

Nu mai este un secret ca PSD+Dragnea vor introduce mai multe taxe si si accize. Banii destinati pilonului II de pensii nu le ajung. Ramane sa aflam doar cat de mari si cat de multe!

#romaniitrebuiesastie

P.S. In perioada 2010-2016 cheltuielile bugetare au explodat relativ la medie in trimestrul IV. PSD are programata o reducere de cheltuieli catre media programata. Eu zic ca este «bullshit»!!!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *