Skip to content
Politică

Cîţu, despre reducerea numărului de membri în CA ale companiilor de stat: Vor fi amendamente pe un proiect de lege care e deja în Parlament

Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat joi când va fi adoptată OUG pentru reducerea numărului de membri în consiliile de administraţie ale companiilor de stat, că deja există un proiect de lege în Parlament şi vor fi depuse amendamente acolo, pentru a nu mai fi emisă o ordonanţă de urgenţă în acest sens care apoi să treacă prin Legislativ.

„„S-ar putea să fie o cale şi mai rapidă, ca să nu existe alte lucruri. Este un proiect de lege în Parlamentul României. Vom include acolo amendamente legate ca să treacă mai repede, cred că deja este la Camera Deputaţilor, să nu mai trecem de la Guvern, după aia iarăşi la Parlament ca să aprobe ordonanţa. Este mai simplu. Este un proiect de lege acolo deja al domnului deputat Florin Roman şi vom face lucrul acesta”, a declarat Florin Cîţu, întrebat despre subiect joi, la finalul şedinţei Guvernului, potrivit news.ro.

Pe 22 mai, prim-ministrul preciza că ordonanţa de urgenţă privind limitarea membrilor în consiliile de administraţie va fi aprobată în perioada următoare, aceasta aflându-se în prezent la Ministerul Finanţelor.

Încă din luna februarie, şeful Executivului anunţa că va propune să fie maxim 5 membri în consiliile de administraţie de la companiile de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *