Skip to content
Politică

Cîţu, despre situaţia celor patru spitale din Sectorul 1: Până acum nimeni nu m-a contactat cu această problemă

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Premierul Florin Cîţu a afirmat că până acum nu a fost contactat de nimeni în legătură cu situaţia celor patru spitale din Sectorul 1 pe care primărie le doreşte transferate în administrarea Primăriei generale, precizând că acest subiect nu i-a fost adus în atenţie nici de către Ministerul Sănătăţii.

„Finanţarea spitalelor din Sectorul 1 este la Sectorul 1. Până acum nu am avut nicio discuţie nici cu primarul Sectorului 1, nici cu primarul municipiului Bucureşti despre finanţarea spitalelor.

" "
" "

Dacă doresc să mă uit să văd dacă au nevoie de o soluţie, bineînţeles sunt deschis, dar până acum nimeni nu m-a contactat cu această problemă”, a declarat Florin Cîţu, întrebat cum va fi rezolvată problema finanţării celor patru spitale din Sectorul 1

Chestionat dacă a discutat cu ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu despre problema din Sectorul 1, Florin Cîţu a răspuns: „Până în acest moment acest subiect nu a fost ridicat de către Ministerul Sănătăţii, nu a fost adus în atenţia mea”.

Consiliul Local al Sectorului 1 a avut pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri un proiect de hotărâre care prevede transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor şi clădirilor aferente a patru spitale în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti şi anume spitalele Floreasca, Grigore Alexandrescu, Oftalmologic şi de Arşi.

Edilul general Nicuşor Dan a afirmat într-o postare pe Facebook, că înţelege că există dorinţa transferului unor obiective dificil de administrat către PMB şi este deschis să le administreze, însă trebuie să fie asigurată finanţarea către Primăria Capitalei pentru acest lucru.

Gabriela Firea a anunţat că reprezentanţii PSD în Consiliul Local Sector 1 au depus un document prin care este convocată luni o şedinţă a Consiliului, de la ora 12.00, pentru a vota un proiect prin care să fie abrogată hotărârea care transferă cele patru spitale din Capitală în administrarea PMB. Prim-vicepreşedintele PSD a adăugat că a fost făcută o acţiune să către către Instituţia Prefectului care poate suspenda această hotărâre.

Fostul edil general a mai precizat că va fi făcută şi o acţiune în contencios administrativ la Tribunalul Bucureşti, cu privire la această decizie luată de Consiliul Local Sector 1 referitoare la administrarea celor 4 spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *