Skip to content
Politică

Cîțu, despre suspiciunile legate de semnăturile de pe moțiune: Eu aș fi cerut anchetă penală

Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat marți că ar fi cerut o anchetă penală pentru suspiciunile legate de semnăturile de pe moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR în Parlament. Calendarul moțiunii împotriva Guvernului nu a putut fi stabilit pentru că, din nou, nu a fost întrunit cvorumul.

Demersurile sunt pentru respectarea procedurilor și regulamentului. Dacă e o suspiciune cât de mică legat de faptul că cineva a falsificat semnături, eu aş fi fost mai dur, aş fi cerut anchetă penală. Colegii mei parlamentari au obligaţia să vadă că se respectă Regulamentul Parlamentului„, a declarat premierul, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seara că „există suspiciuni” în legătură cu semnăturile de pe moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.

De cealaltă parte, președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că semnăturile au fost primite în totalitate în original. „Am primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale iniţiatorilor moţiunii de cenzură ale căror semnături fuseseră transmise online, care reprezintă o confirmare a autenticităţii acestor semnături. De asemenea, nu există nicio cerere de retragere a niciunei semnături”, a spus Orban, citat de Digi 24.

Moțiunea a fost comunicată Guvernului, după cum anunțase Ludovic Orban, chiar dacă cea de-a patra ședință a Birourilor permanente reunite, convocată pentru stabilirea calendarului moțiunii, a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *