Skip to content
Politică

Cîţu evită negocierile cu PSD: Asigurarea majorității în Parlament este responsabilitatea premierului desemnat

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, vineri, la sediul partidului, unde a discutat cu Nicolae Ciucă şi preşedintele UDMR Kelemen Hunor, că premierul desemnat este responsabil de negocierea majorităţii, el arătând că după finalizarea programului de guvernare, Ciucă va depune Cabinetul luni sau marți, miercuri urmând să aibă loc audierile, iar votul pentru noul Guvern, joi.

Florin Cîţu a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, despre noul Guvern minoritar format doar din PNL şi UDMR. Preşedintele PNL a spus că luni seara sau marţi, vor veni în Parlament cu noul Guvern li cu programul de guvernare, miercuri se vor desfăşura audierile în comisiile de specialitate, iar votul pe joi. Despre structura noului Executiv, Cîţu a spus că ”sunt aceleaşi ministere pe care le-au avut până acum”.

”Mâine, se va discuta pe programul de guvernare. Astăzi a fost doar o discuţie pe probgramul de guvernare. Vă asigurăm că este un programul de guvernare care răspunde problemelor urgente cu care se confruntă România”, a afirmat Cîţu, precizând că ”priorităţile pe termen scurt sunt criza sanitară şi cea din energie.

Întrebat dacă PNL va negocia cu PSD susţinerea în Parlament a guvernului minoritar, Florin Cîţu a răspuns: ”Negocierea este responsabilitatea premierului”. El a precizat că, pentru susţinerea în Parlament, crede că vor discuta şi cu USR-ul. viewscnt

1 comentariu la “Cîţu evită negocierile cu PSD: Asigurarea majorității în Parlament este responsabilitatea premierului desemnat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *