Skip to content
Politică

Cîțu execută, pe rând, oamenii lui Orban: Directorul Poștei Române, înlocuit din funcție după ce și-a anunțat susținerea pentru președintele PNL

Inquam Photos / Octav Ganea

Omul care se ocupa cu baza de date cu membrii PNL a fost pus de premierul Florin Cîțu la conducerea Poștei Române, după ce fostul director și-a anunțat susținerea pentru Ludovic Orban la congresul partidului din septembrie.

Consiliul de Administrație al Poștei Române a numit un nou director în persoana lui Florin Valentin Ștefan, care îl înlocuiește, astfel, pe Horia Grigorescu. Și Ștefan, și Grigorescu sunt membri PNL Sector 4, organizație condusă de Pavel Popescu. Sursele PS News susțin că Pavel Popescu ar avea un cuvânt greu de spus în privința numirilor la Poșta Română, cu mandat de la premier, iar schimbarea fostului director coincide suspect cu anunțul acestuia din urmă privind susținerea lui Orban. Mai mult, Horia Grigorescu, secretar general PNL Sector 4, ar intenționa să candideze împotriva lui Pavel Popescu pentru conducerea organizației, spun sursele citate. Firește, atât Pavel Popescu, cât și noul director al Poștei Române, Florin Valentin Ștefan, sunt în tabăra lui Cîțu.

A făcut bani în SUA

Florin Valentin Ștefan s-a născut în Bolintin-Vale, Județul Giurgiu, unde a și făcut liceul, ca mai apoi să facă Facultatea de Istorie la București, terminând studiile în 2008. Ulterior, a făcut facultatea în Rusia, la Sankt Petersburg, a revenit în România, apoi a plecat în SUA.

Potrivit declarației de avere, noul director al Poștei deține un teren în Crevedia Mare, Giurgiu, de 2.500 mp, un apartament în Silver Spring, SUA, de 100 mp, care este pe numele soției, Eunice Kim Ștefan.

Are 12 conturi curente, dintre care doar unul este deschis în Romania, în care are 9.600 de lei. Celelalte însumează 90.600 de dolari. De asemenea, are un credit bancar, contractat în 2016 și scadent în 2046, în valoare de 102.000 de dolari.

Florin Valentin Ștefan, noul director general al Poștei Române

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *