Skip to content
Politică

Cîțu explică de ce nu demisionează din funcţia de premier: Vom avea nevoie de ordonanțe de urgență

Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu afirmă că România este într-o situația îngrijorătoare din punct de vedere epidemiologic, iar în perioada următoare va fi nevoie ca guvernul să utilizeze instrumentul ordonanței de urgență pentru a face față pandemiei.

Din acest motiv, o demisie ar fi un act iresponsabil, afirmă Cîțu, având în vedere că un guvern interimar nu poate adopta ordonanțe. „În acest moment sunt 400 de bolnavi la ATI. Nu mai sunt 1500 de paturi la nivel național, cum am lăsat în iarnă, deși am cerut să nu se schimbe această cifră. Sunt 860 de paturi. Avem jumătate din paturile de la ATI deja ocupate.

Cum poți să spui că ești responsabil ca partid, ca ministru și să-ți dai demisia în situația actuală? Vom avea nevoie de ordonanțe de urgență să suplimentăm numprul de paturi, să plătim și așa mai departe.

Cine vrea să dea acest guvern jos azi este responsabil pentru că nu sunt paturi la ATI, pentru că nu vom putea să-i ajutăm pe români cu facturile la iarnă. Alianța toxică USR-AUR trebuie să-și asume această responsabilitate a faptului că românii vor avea de suferit prin faptul că nu vom avea un guvern”, a declarat Cîțu la Digi 24.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *