Skip to content
Politică

Cîţu îl contrazice pe Tăriceanu: Bugetul nu se va vota vineri

Bugetul nu se va vota vineri (15.02.2019) în Parlament datorită faptului că, mai întâi, el trebuie dezbătut, atât în Senat, cât şi în Camera Deputaţilor, a scris senatorul PNL, Florin Cîţu, într-o postare pe Faceook, de sâmbătă.

Postare lui Florin Cîţu a venit după ce Călin Popescu-Tăriceanu a declarat votul final pentru buget este programat pentru sfârșitul săptămânii viitoare, în ziua de vineri (15.02.2019).

„Parlamentul trebuie în primul rând să dezbată în Senat şi apoi Camera Deputaţilor şi apoi să aprobe Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-pe anul 2019!”, a scris Florin Cîţu.

„Fără această lege trecută prin Parlament discuţiile pe buget sunt irelevante şi neconstituţionale.

Bugetul nu se va vota vineri, 15.02.2019, în Parlament”, a adăugat Florin Cîţu senatorul.

În plus, el a acuzat PSD de forţarea bugetului prin parlament datorită întârizerii de 3 luni.

„Partidele care susţin această metodă de a forţa bugetul prin Parlament, sunt responsabile alături de PSD. Iar cei responsabili vor suferi consecinţele alături de infractorii din PSD”.

Ulterior aprobării de Parlament, proiectul bugetului va trebui promulgat de preşedinte şi ulterior publicat în Monitorul Oficial. De abia după aceea va începe să producă efecte din punct de vedere legal.

Aceasta este a şasea oară când bugetul României este adoptat după data de 1 februarie. Şi în cinci din cele şase cazuri, România a avut un Guvern condus de PSD sau de premergătorul acestuia, PDSR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *