Skip to content
Politică

Cîțu: În acest moment Guvernul poate fi dat jos cu voturile PSD, USR și AUR

news.ro

Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, declară că PNL nu poate relua negocierile cu USR PLUS, atât timp cât există o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, care poate să treacă numai cu sprijinul PSD, USR PLUS şi AUR.

Haideţi să nu mai fim ipocriţi, dacă faptul că PSD ar vota, să spunem, membrii Guvernului PNL înseamnă USL, dar un vot alături de USR şi AUR nu înseamnă alianţă? Până la urmă, să vedem ce se întâmplă. Dar eu vă spun că, în acest moment, Guvernul poate fi dat jos cu voturile PSD, USR şi AUR. Atât timp cât există această moţiune. Este o moţiune depusă de USR, deci nu cred că vor depune o moţiune USR şi nu o votează„, a afirmat duminică Florin Cîţu Consiliul Naţional al PNL.

Întrebat dacă parlamentari PNL ar putea să voteze moţiunea de cenzură sau dacă vor fi parlamentari care vor face opoziţie în partid sau chiar în Parlament, Cîţu a exclus această posibilitate. „Nu cred că există un liberal în România care să voteze împotriva propriului Guvern. Aici statutul este foarte clar pentru cei care vor face opoziţie în PNL, în interior (…). PNL va fi mai unit, vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru, PSD„, a susţinut liderul liberal.

Consiliul Naţional al PNL se reuneşte duminică, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid, după ce cu o zi în urmă a fost ales noul preşedinte al liberalilor, Florin Cîţu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *