Skip to content
Politică

Cîțu: În zonele cu Cod portocaliu sau roșu, prefecții trebuie să ia legătura cu organizatorii de evenimente în aer liber

Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Florin Cîțu le-a transmis prefecților, într-o ședință desfășurată duminică în sistem de videconferință pe fondul inundațiilor din țară, că trebuie să ia legătura cu organizatorii de evenimente în aer liber în toate zonele în care există Cod roșu sau portocaliu și să îi informeze despre riscurile la care se expun.

Aş vrea ca prefecţii să ia legătura cu organizatorii de evenimente în spaţiu liber, mai ales în zonele în care avem Cod portocaliu şi Cod roşu, să le spună riscurile la care se expun. Trebuie să fim foarte atenţi aici.

Organizatorii pot să ia decizia să amâne un eveniment, să-l reprogrameze, să-l anuleze, dar în acele zone unde avem Cod portocaliu şi Cod roşu prefecţii trebuie, şi aici subliniez, să ia legătura cu organizatorii să le spună riscurile la care se expun”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul le-a solicitat prefecților să ia legătura cu organizatorii în cauză chiar astăzi sau mâine.

„Sunt evenimente, avem şi proteste, avem şi evenimente sportive, manifestări religioase şi avem şi alte evenimente la nivelul caselor de cultură ale studenţilor, Ministerului Educaţiei ş.a.m.d. Deci, în toate aceste zone în care avem Cod portocaliu şi Cod roşu, prefecţii trebuie să ia legătura cu organizatorii acestor evenimente, astăzi şi mâine, pentru a-i informa despre riscurile la care se expun”, a mai spus oficialul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *