Skip to content
Politică

Cîţu nu pare dispus să bage mâna în sac pentru pretenţiile PSD de majorare a pensiilor şi alocaţiilor

Facebook

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, după discuțiile cu PSD, UDMR şi minorităţile naţionale despre formarea noului Guvern, că majorarea pensiilor și salariilor în forma propusă de social-democrați se va putea face „în funcție de cât ne putem permite”.

El a menţionat că susţine orice majorare de venituri dacă economia o permite. „Sunt de acord cu orice majorare, aşa cum am fost şi până acum, noi am crescut pensiile şi salariile şi anul acesta, în funcţie de cât ne putem permite. Dacă există surse de finanţare pentru toate aceste programe, bineînţeles că ele se pot face, dacă nu, vom vedea ce poate să-şi permită economia„, a explicat premierul interimar.

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis luni să ceară în viitorul Guvern următoarele: „Despre pensii şi alocaţii – aplicarea imediată a Legii 127/2019 cu indexarea de la 1 decembrie a pensiilor cu 11% şi creşterea indemnizaţiei sociale minime cu 200 de lei, la 1.000 de lei pe lună, creşterea alocaţiilor pentru copii de la 1 decembrie la nivelul stabilit prin Legea 14/2020. Salariul minim – de la 1 ianuarie creşterea lui pentru studii generale, de la 2.550 de lei la 2.600 de lei. (…) Am cerut execuţia bugetară, astfel încât tot ce am spus se susţine bugetar„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *