Skip to content
Politică

Cîţu nu renunţă la preşedinţia Senatului: Nu a fost nicio discuţie despre funcţia politică. Ce spune despre discursul lui Zelenski

Facebook

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, afirmă că nu s-a discutat despre o eventuală demisie a sa din această funcţie, discuţiile de la partid vizând doar funcţia de preşedinte al PNL.

Nu a fost nicio discuţie despre funcţia politică de la preşedinţia Senatului”, a declarat, luni, Florin Cîţu, întrebat despre o eventuală demisie a sa din funcţia de preşedinte al Senatului.

Fostul lider PNL a afirmat că nimeni nu şi-a depus candidatura până acum pentru funcţia de preşedinte al PNL.

Pentru mine alianţa cu PSD nu a fost una pe care puteam să o diger, nu a fost ceva normal, iar măsurile populiste nu le puteam susţine din nicio poziţie, pentru că fac rău României (…) Sunt măsuri cu efect de bumerang, poate arată bine pe hârtie, dar ele vor destabiliza şi vor distruge România”, a mai declarat Cîţu. conform news.ro.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat, luni, că, la ora 19.00, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa Parlamentului României, o solicitare în acest sens urmând a fi discutată în cursul zilei în BPR.

Astăzi, la ora 19.00, vorbeşte preşedintele Zelenski în Parlamentul României, cred că ar trebui să fim toţi onoraţi de acest lucru”, a afirmat, luni, preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

Acesta a precizat că va exista o solicitare în acest sens în cadrul BPR care se va reuni în cursul zilei de luni.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, despre un discurs al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României, că, într-o astfel de situaţie, calea diplomatică este cea normală, şi nu încercarea pe Facebook de a ne face imagine, precizând că la 12.30 va avea loc o şedinţă a Birourilor Reunite ale Parlamentului, unde aşteaptă fie o solicitare pentru acest discurs din partea Ambasadei Ucrainei sau o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe.

Demersuri pentru un discurs al preşedintelui Zelenski în Parlamentul României au fost făcute încă de acum câteva zile.

În ultimele săptămâni, Zelenski s-a adresat direct parlamentarilor din mai multe ţări, mulţumind pentru ajutor şi cerând în continuare sprijin pentru a contracara invazia rusă.

Zelenski s-a adresat inclusiv Congresului SUA.

De asemenea, Zelenski a transmis direct mesaje locuitorilor din mai multe oraşe ale lumii, cerându-le să se opună războiului şi să ceară oficialilor naţionali sancţiuni dure pentru Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *