Skip to content
Economic Politică

Cîțu nu se dezminte. A cerut investigații la CSAT și Parchet împotriva lui Teodorovici

newmoney.ro

Senatorul liberal Florin Cîţu trage un semnal de alarmă despre efectele OUG 114 care are un singur beneficiar major şi anume Rusia, iar acest lucru devine şi mai suspect având în vedere că Eugen Teodorovici a făcut o vizită în Cuba cu escală fix în Moscova înainte de adoptarea ordonanţei.

Interesant că după apariţia OUG 114 a apărut o creştere fantastică a importurilor de gaz din Rusia. Apare o legătura ciudată între această ordonanţă, modul în care a apărut, cei care beneficiază. Şi în cazul băncilor sunt investitori în legătura cu Rusia, care cumpără datoria publică a României.

Totul vine după ce Teodorovici a fost în Cuba cu escală la Moscova. Şi pentru ce s-a dus în Cuba? E ca şi cum s-ar fi dus la un trib din Amazon pentru a aduce leacuri”, a arătat Florin Cîţu, într-un interviu citat de B1.ro.

Senatorul a solicitat CSAT şi parchetului să facă verificări privind aceste aspecte.

Da şi de aceea am cerut investigaţii. CSAT, parchet. Au crescut imediat importurile de gaze. Ai legea off shore de care se pare că beneficiază numai cei din Rusia, iar datoria publică a României şi atacul speculativ când leul s-a dus la 4.76 au fost tranzacţii legate de Rusia.

Băncile sunt intermediari, clienţi sunt fonduri de investiţii la Londra, multe legate de Cuba, cu acţionari ruşi. Trebuie mers pe firul banilor. Cei care deţin datoria publică te pot şantaja foarte uşor şi o fac netransparent, prin intermediul băncilor.

Ruşii sunt foarte buni să folosească sistemul bancar, am văzut exemple recente. Băncile din România nu cumpără obligaţiuni în nume propriu şi au în spate clienţi pe care nu-i cunoaştem. Băncile din Romania au 24% din active expunere pe statul roman, nu mai au unde să bage. Totul e la Londra, iar acolo sunt Rusia şi China.

Şi folosesc OUG 114 pentru şantaj în spatele uşilor închise. Cum fac cu fondurile de pensii şi cu băncile: lăsaţi dobânzile jos şi renunţăm la taxă!”, a subliniat Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *