Skip to content
Politică

Cîţu: Nu sunt relaxat, dar am încredere că noi vrem să trecem peste pandemie

Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat că a fost ”primul nebun” care a fost convins că România va reveni rapid după criza economică provocată de pandemia de COVID-19, iar acum ţara noastră are două trimestre consecutiv cu cea mai mare creştere din Uniunea Europeană.

Economiştii foarte greu estimează o perioadă de recesiune (…) Anul trecut, când am trecut prin criză am fost primul nebun care a spus că ne vom reveni rapid, mai rapid decât oricine şi aşa a fost. Pentru că m-am uitat la comportamentul oamenilor”, a declarat Florin Cîţu la un prodcast.

Premierul a adăugat că au fost momente dificile, când România a intrat în starea de urgenţă. ”Mi-a fost frică în prima zi, când am intrat în starea de urgenţă, sincer, au fost momente dure pentru că mă uitam la bugete, aveam de plătit salarii şi pieţele erau îngheţate, nu puteai să de împrumuţi. Noi am închis economia, de unde luăm bani, oamenii ăştia cu ce plătesc taxe? Eram într-un moment dificil. Am stat, m-am uitat, am văzut cum a reacţionat economia, am văzut că oamenii sunt ok şi după aceea când am văzut că dăm puţin drumul şi există acea dorinţă de a ieşi şi de a continua şi toată lumea dorea să îşi continue afacerea, mi-am dat seama că România îşi va reveni rapid. Şi astăzi România are două trimestre consecutive cu cea mai mare creştere economică din Uniunea Europană”, a declarat Cîţu.

Premierul a mai spus că are încredere că românii îşi doresc să treacă peste pandemie, iar vaccinarea este singura soluţie. ”Am vorbit de m-am săturat eu de mine despre vaccinare”, a declarat Cîţu, precizând că ”e nevoie şi de voci proaspete”.

”Nu sunt relaxat, dar am încerede că noi vrem să trecem peste pandemie, am încredere în români că vor face tot ce trebui ca să treacă peste pandemie”, a declarat şeful Guvernului.

Acesta a precizat că cei care-l critică cer ca statul să facă mai mult pentru campania de vaccinare. ”Statul a făcut (…) Am vorbit de m-am săturat eu de mine despre vaccinare. Cam atât este ce poate să facă statul: vom oferi mai multe resurse, dar, până la urmă, responsabilitatea este a noastră a tuturor, a societăţii”, a mai declarat premierul.

Florin Cîţu a afirmat că are discuţii cu persoane din toate zonele pentru că ”e nevoie de mesajul tuturor oamenilor în România”. ”E nevoie de mesajul tuturor oamenilor în România, nu doar de mesajul meu. Eu sunt politician şi ştim că oamenii nu prea au încredere îm politicieni. Eu am tot vorbit e nevoie şi de voci proaspete”, a adăugat premierul.

Autorităţile ar vrea să se atingă pragul de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, însă miercuri seară CNCAV a anunţat că s-a ajuns la 4.208.724 persoane, dintre care 3.317.789 cu ambele doze.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *