Skip to content
Politică

Cîţu o trimite la tribunal pe Clotilde Armand. Replică tăioasă în scandalul gunoaielor din Sectorul 1

Premierul Florin Cîţu a comentat, joi, la Timişoara, scandalul gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei şi a precizat că ”trăim într-o ţară în care legea trebuie respectată de toată lumea”, iar părţile trebuie să-şi respecte obligaţiile contractuale. ”Dacă cineva are suspiciuni că un contract nu a fost făcut bine, avem instanţă”, a afirmat premierul.

Florin Cîţu a fost întrebat, joi, la Timişoara, cum crede că se va finaliza scandalul gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei şi a afirmat: ”Eu am spus ieri foarte clar: fiecare parte trebuie să-şi respecte contractul. Este foarte simplu pentru mine: trăim într-o ţară în care legea trebuie respectată de toată lumea. Dacă există probleme şi dacă cineva are suspiciuni că un contract nu a fost făcut bine, avem instanţă şi apoi trebuie să respectăm decizia instanţei”.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a afirmat că nu îşi poate da acordul cu privire la declararea stării de alertă în Sectorul 1, în contextul problemelor privind ridicarea gunoiului de către Romprest. El a adăugat că din notele de constatare ale Gărzii de Mediu rezultă că nu se justifică declararea stării de alertă, măsură cerută de primarul Clotilde Armand.

Ulterior, prefectul Capitalei a declarat că, în urma discuţiilor de joi, Primăria Sectorului 1 şi-a asumat să plătească sortatorii, pentru a degreva situaţia, în contextul în care prestatorul nu mai vrea să plătească sortatorii, iar Romprest este pe străzi deja şi îşi îndeplineşte obligaţiile de salubritate. Judecătoria Sectorului 1 a admis joi cererea Romprest de încuviinţare a executării silite a Primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *