Skip to content
Sănătate

Cîţu: Păstrăm obiectivul de a vaccina 10,4 milioane de români până la finalul lui septembrie

Inquam Photos/Octav Ganea

Campania de vaccinare merge bine, afirmă premierul Florin Cîţu, menţionând că păstrează obiectivul ca 10,4 milioane de români să fie vaccinaţi, cu ambele doze, până la sfârşitul lunii septembrie.

Campania de vaccinare merge bine. Toate ţările depind de numărul de doze de vaccin. Totuşi, datele arată clar că România este printre ţările care au pregătit foarte bine această campanie.

Continuăm în acelaşi ritm şi păstrăm obiectivul de a vaccina 10,4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârşitul lui septembrie şi cel puţin 1,2 milioane români, cu ambele doze, până la 29 martie„, a scris Cîţu, sămbătă, pe Facebook.

Cîţu a publicat şi două grafice referitoare la situaţia vaccinărilor în mai multe ţări europene. În ceea ce priveşte media pe ultimele şapte zile a dozelor de vaccin administrate zilnic, raportat la 100 de locuitori, România se află pe locul al treilea, cu 0,15, după Malta, cu 0,27, şi Elveţia, cu 0,17.

În ceea ce priveşte numărul total al dozelor de vaccin administrate raportat la 100 de persoane, România se situează pe locul al nouălea la nivel european, cu 2,01.

El a atras însă atenţia că este foarte important să fie respectate în continuare măsurile de protecţie, pentru a reduce numărul infectărilor cu noul coronavirus. „În continuare trebuie să respectăm regulile de protecţie anti-coronavirus PESTE TOT şi TOT TIMPUL. Doar aşa am reuşit să reducem numărul de infectări până acum„, a subliniat Cîţu.

Autorităţile au raportat, vineri, că numărul total de doze împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech administrate începând din 27 decembrie este de 385.936, la un număr de 374.681 persoane, dintre care 363.426 persoane vaccinate cu 1 doză şi 11.255 persoane vaccinate cu 2 doze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *