Skip to content
Politică

Cîțu prevede un viitor fiscal sumbru: Dragnea și Tudose vor crește toate taxele

cotidianul.ro
" "

Senatorul liberal Florin Cîțu susține că echipa Dragnea-Tudose a trecut deja la faza a treia programului de guvernare al PSD, una în care nu mai sunt anunțate dinainte măsurile fiscale pe care guvernul intenționează să le ia.

„Nu ajung banii pentru promisiunile năucitoare din programul de guvernare. Nici după ce suprataxezi sectorul financiar. Nici după ce pui o supraacciză pe combustibil. Si nici după ce naționalizezi Pilonul II de pensii sau supraimpozitezi companiile de asigurări”, reclamă parlamentarul liberal.

" "
" "

Într-o postare de pe contul său de Facebook, Cîțu suține că noile măsuri fiscale pe care actualul guvern le pregătește îi vizează pe românii care obțin venituri peste medie.

„Vă spun ce cred eu ca urmează. Introducerea impozitării progresive pe venit și profit – cota maximă de impozitare între 35% si 45%! Creșterea cotei contribuțiilor sociale pentru cei cu venituri mari- de la 39.25%, cât este astăzi, la 45%! Creșterea cotei standard a TVA la 22%!!

Introducerea acestor taxe va fi precedată de atacuri din ce în ce mai dure împotriva românilor care câstigă mai mulți bani. Vor urma atacuri împotriva supermarketurilor și a companiilor de succes în general”, prognozează economistul.

Florin Cîțu recunoaște că această politică fiscală ar putea fi modificată în viitorul apropiat, în contextul ieșirii PSD de la putere, dar crede că „efectele acestei campanii negative împotriva sectorului privat și a românilor de succes vor dispărea foarte greu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *