Skip to content
Politică

Cîțu, previziuni negre pentru economia românească. Cât de aproape suntem de o nouă criză

agerpres.ro

Situația economică a României stă din ce în ce mai prost, spune senatorul național-liberal Florin Cîțu într-o postare de pe Facebook, prilej cu care face o serie de previziuni îngrijorătoare.

Mai exact, o nouă criză de proporții pândește și statul român nu o poate evita, afirmă PNL-istul. Motivul ar fi unul simplu: politica dusă de Partidul Social Democrat (PSD) și proasta gestionare, ”oricând și oriunde”, conform Agerpres.ro.

„Mai poate România evita o criză economică de proporţii? Nu. Din punctul meu de vedere se îndreaptă rapid spre o economie cu dobânzi mari, depreciere, inflaţie. Acesta este singurul rezultat al populismului şi incompetenţei, oricând şi oriunde”, a scris Cîţu.

Totodată, senatorul subliniază faptul că în ultimii trei ani statul şi-a triplat necesarul de finanţare pentru cheltuieli curente: „Economia României trăieşte de pe o zi pe alta. Într-un an de zile Liviu Dragnea a adus economia României la mâna finanţatorilor străini. Fără a se împrumuta lunar, economia României intră în colaps. În 2018 necesarul de finanţare este de 74,7 miliarde lei. Bani atraşi cu dobândă din ce în ce mai mare de la finanţatori care deja au mirosit dezastrul în care se află situaţia financiară a României. (…) În 2015, necesarul de finanţare era de 60 miliarde lei împărţit astfel: 10 miliarde deficitul bugetar şi restul de 50 de miliarde administrarea datoriei publice. În 2018, necesarul de finanţare de 78 miliarde lei este împărţit astfel: 28 miliarde lei deficitul bugetar şi restul de 50 de miliarde lei administrarea datoriei publice. Ce ne spune această structură? În doar 3 ani, începând cu 2016, statul şi-a triplat necesarul de finanţare pentru cheltuieli curente. Mai clar. Fără a se împrumuta statul român intră în colaps. Plata pensiilor şi a salariilor este la mâna investitorilor străini. Dar şi mai rău, ticăloşia lui Dragnea constă în faptul că se împrumută cu dobândă din ce în ce mai mare pentru a plăti salarii şi pensii astăzi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *