Skip to content
Politică

Cîţu promite continuarea reformei aparatului bugetar: Nu ştiu cât ar trebui redus

Inquam Photos / George Calin

Reforma aparatului bugetar va continua cu informatizarea sistemului public, a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

El a precizat însă că această reformă nu are viteza pe care şi-ar dori-o.

Eu am spus că cea mai bună reformă este informatizarea sistemului public, e cel mai obiectiv mod de a face reformă. Dar uitaţi-vă ce se întâmplă când faci reorganizări într-un minister, când te lupţi cu un sistem şi sistemul se luptă înapoi cu tine. Dar noi am promis acest lucru, am promis că vom face reforma aparatului public şi vom continua. Nu ne vom opri. Eu nu mă voi opri, colegii mei nu se vor opri. Vom face acest lucru. Este mai greu decât cred că se aştepta oricine, bineînţeles, a fost şi perioada de criză, dar este un lucru pe care l-am promis şi îl vom duce la capăt„, a afirmat Florin Cîţu.

El spune că nu are o formulă magică pe care să o aplice pentru buna funcţionare a a aparatului bugetar şi că nu ştie cu cât ar trebui redus.

Nu ar trebui să spunem noi cu cât. Eu spun că în urma reaşezării sistemului administrativ pe principii moderne, ceea ce fac acum la Ministerul Finanţelor Publice, şi prin informatizare se va duce natural către acea formulă magică. Nimeni nu ştie cât trebuie redus ca să funcţioneze optim, dar, dacă luăm câteva lucruri esenţiale şi principii de bază şi cu informatizarea în acelaşi timp veţi vedea ca vom reuşi„, mai spus Cîţu la Realitatea Plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *