Skip to content
Politică

Cîţu respinge ideea carantinării Capitalei şi a judeţului Ilfov. Se ia în calcul introducerea certificatului verde inclusiv la magazine

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, joi, că nu se ia în calcul carantinarea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, unde rata de infectare a depăşit 15 la mie, dar se discută despre introducerea certificatului verde ”la orice activitate economică unde intrăm în contact cu persoane”.

Florin Cîţu a fost întrebat, joi, despre o eventuală carantinare a Capitalei şi a afirmat: ”Nu în acest moment, nu luăm această măsură. Şi anul trecut a fost discuţia despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat, dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”.  

Premierul a precizat că s-a discutat cu ministrul Sănătăţii pentru a se cere certificatul verde pentru toate activităţile economice care implică un contact cu persoane din România.

”La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă, cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a mai declarat premierul interimar.

Acesta a precizat că încă nu s-a discutat despre reducerea programului de funcţionare a agenţilor economici în weekend.

Capitala şi judeţul Ilfov au trecut de rata de infectare de 15 la mie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *