Skip to content
Politică

Cîţu: România are a noua cea mai mică datorie publică. Aşa-zişi specialişti avansează diverse scenarii apocaliptice  

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că România are a noua cea mai mică datorie publică, acuzând “specialiştii” care avansează diverse scenarii apocaliptice pe acest subiect.

Adevărul iese întotdeauna la suprafaţă. Tot felul de aşa-zişi specialişti avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică a României. Oameni fără pregătire care vorbesc despre cum funcţionează Finanţele unei ţări. Toţi sunt profesionişti peste noapte. Critici şi acuzaţii de un an de zile şi nimic nu s-a adeverit”, a scrs pe Facebook Florin Cîţu.

Fostul premier afirmă că ”adevărul este prezentat, astăzi, de ministrul Finanţelor de la partidul foştilor adversari politici”: “România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de țări membre UE…la sfârșitul lunii septembrie 2021, indicatorul datorie guvernamentală reprezintă 48,5% din PIB, sub plafonul de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht.”

România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre UE şi, potrivit informaţiilor Institutului Naţional de Statistică (INS), privind valoarea estimată a PIB aferent trimestrului III 2021, la sfârşitul lunii septembrie 2021.

La rândul său, indicatorul datorie guvernamentală reprezintă 48,5% din PIB, sub plafonul de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht, arată Ministerul de Finanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *