Skip to content
Economie

Cîţu: România va evita recesiunea tehnică în 2020

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a precizat sâmbătă că România va evita recesiunea tehnică în acest an, deoarece Guvernul a luat măsuri şi a făcut investiţii.

Veşti excelente pentru români în iulie! Am continuat să investim în economia României! După 7 luni suma investita este cea mai mare din ultimii 10 ani!”, a scris Florin Cîţu sâmbătă pe Facebook.

Liberalul a adăugat că „doar prin investiţii masive în acest moment îngrozitor pentru economia globală putem să garantăm creştere economică începând cu 2021”. „România va evita recesiunea tehnică în 2020 pentru că am luat şi vom lua cele mai bune masuri pentru economie!”, a conchis ministrul de Finanţe.

Luna trecută, Banca Mondială estima că economia globală se va contracta cu 5,2% în 2020, în contextul în care pandemia de COVID-19 a avut un impact „rapid şi masiv”, în ciuda măsurilor de asistenţă financiară fără precedent, potrivit AFP şi Reuters.

Banca Mondială vorbește despre „cea mai profundă” recesiune de la al Doilea Război Mondial. Numărul de state ale căror economii vor avea de suferit în acest an prefigurează cea mai gravă criză economică din ultimii 150 de ani, potrivit instituţiei. Numărul persoanelor ameninţate de sărăcie extremă, în acest context, se ridică la 70, până la 100 de milioane.

Aceste previziuni indică daune economice şi mai mari faţă de estimările Fondului Monetar Internaţional, care a prognozat o scădere economică la nivel global de 3% în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *