Skip to content
Politică

Cîţu: Solidaritatea, respectul, acceptarea diversităţii, între valorile sociale au consolidat societatea românească

Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat că solidaritatea, respectul, acceptarea diversităţii sunt între valorile sociale care au consolidat societatea românească, în care minorităţile şi majoritatea convieţuiesc şi dezvoltă patrimoniul comun.

Criza sanitară, efectele sale sociale şi economice ne arată din nou, aşa cum istoria ne-a dovedit în repetate rânduri, că doar împreună putem depăşi cu bine această perioadă, dar, totodată, evidenţiază vulnerabilităţile pe care le aduc intoleranţa: discursul bazat pe ură şi discriminare, xenofobia si antisemitismul.

Prin Programul de Guvernare ne-am asumat să respectam drepturile minorităţilor naţionale, să încurajăm dialogul şi să continuăm să promovăm în România principiul european al unităţii în diversitate. Un mediu sigur pentru cetăţenii aparţinând minorităţilor este un mediu sigur pentru toţi cetăţenii României.

Astăzi, când se împlinesc 165 de ani de la eliberarea din robie a ultimei categorii de romi din Ţara Românească, transmit gândul meu bun cetăţenilor români de etnie romă„, a afirmat Florin Cîţu, în mesajul său postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Guvernului.


El le-a urat romilor să păstreze vii trecutul şi tradiţiile comunităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *