Ciucă a anunțat că va candida la prezidențiale. Fenechiu: Nimeni nu are o anvergură și o perspectivă mai bună

Sursa foto: Facebook

Nicolae Ciucă a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale, dar trebuie să obţină aprobarea partidului. Preşedintele PNL precizează că va merge în filialele partidului pentru a discuta despre candidatura sa. Ciucă a mai spus că va munci pentru poporul român „aşa cum am muncit toată viaţa mea, de dimineaţa şi până îmi termin treaba”.

Liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, a vorbit, pentru PS News, despre atuurile lui Nicolae Ciucă, în cursa pentru prezidențiale „Este extrem de echilibrat, este un foarte bun camarad”, punctează, Fenechiu.

„Un partid puternic își alege ca președinte și candidat pentru cea mai înaltă funcție, un om puternic. Nicolae Ciucă vine în politică după o carieră admirabilă în armată, unde a ajuns la apogeul funcțiilor militare. A participat la operațiunile din Irak, unde a dezvoltat o foarte bună relație cu partenerii noștri instituționali și cei din NATO.

A fost ministrul Apărării naționale, a fost primul ministru al României. Este actualmente, președintele Senatului. Deci toată această evoluție denotă, o personalitate puternică, un om care și-a făcut treaba peste tot.

Liderul PNL din Senat consideră că Nicolae Ciucă este cea mai bună, dar și unica soluție a liberalilor de a fi reprezentați în cursa pentru prezidențiale.

Pentru că în Partidul Național Liberal, în momentul de față, nimeni nu are o anvergură și o perspectivă mai bună decât Nicolae Ciucă, nici o autoritatea profesională, umană și morală, mai bună.

Nicolae Ciucă nu este pusă în discuție de nimeni, în PNL. Nu auziți în Partidul Național Liberal fricțiuni în legătură cu candidatul nostru. Nu auziți de challengeri.

Iar starea de spirit din partid denotă că Nicolae Ciucă este și recunoscut ca cea mai bună, chiar unica soluție, pe care o avem pentru prezidențiale.

Este un excelent camarad. Este un om care în discuțiile pe care le ai cu el denotă foarte multă empatie. E un om care înțelege destul de repede. E un om care în momentul în care nu știe ceva, întreabă. E un om care nu se pripește când ia decizii. Nu-i genul de om care să dea cu barda sau să ia decizii rapide.

Fenechiu a subliniat și faptul că președintele PNL este pasionat de epigrame.

Este un foarte bun epigramist. În momentul în care ești epigramist, evident că ai umorul la tine acasă, dar, pentru a putea sesiza umorul și inteligența lui Ciucă, trebuie la rândul tău să fii inteligent, să ai simțul umorului.

„Ciucă va fi cel mai bun președinte pe care l-a avut România”, a mai spus Daniel Fenechiu adăugând că Nicolae Ciucă are calități pe care nu prea le găsești la oamenii politici din România.

„Sunt avocat, am 30 de ani de carieră în spate, am 12 ani de politică, am cunoscut mulți oameni. Eu vă spun că, în opinia mea, Ciucă va fi cel mai bun președinte pe care l-a avut România.

Îmi asum această afirmație și și argumentez faptul că este extrem de echilibrat, faptul că este un foarte bun camarad, faptul că analizează totul și se exprimă sincer.

Sunt niște calități pe care e greu să le găsești în lumea politică românească.

Eu nu fac parte dintre oamenii care să-l fi cunoscut pe Ciucă înainte ca să ajungă președintele partidului. Era ministrul Apărării naționale, eu eram lider de grup, n-aveam treabă cu ministrul apărării. Eu l-am cunoscut în colaborarea funcțională, spre deosebire de alți colegi care aveau relații apropiate cu Ciucă.

De asemenea, Fenechiu a vorbit despre atitudinea lui Nicolae Ciucă argumentând că niciodată, acesta nu s-a manifestat cu superioritate.

Eu l-am cunoscut, să zic așa, pas cu pas. Adică îmi aduc aminte prima mea întâlnire cu el, a 2-a în mea întâlnire cu el, a treia întâlnire cu el când am început să colaborăm. Îmi aduc aminte și ipoteze în care am avut poziții diferite față de Ciucă.

Niciodată, Nicolae Ciucă nu s-a manifestat superior și niciodată n-a încercat să-mi spună: trebuie să faci așa, pentru că eu sunt președintele partidului.

Întotdeauna am discutat soluțiile cu el și de foarte multe ori mi-a spus: dacă dumneata crezi că așa este bine și senatorii cred că așa trebuie făcut, mergeți pe varianta asta.

Românii vor vedea, în competiția electorală, mai multe prototipuri de candidați

Vor vedea un om asumat, care se exprimă natural și care se exprimă firesc și onest și care va spune da, domnule, astea sunt problemele, am sau n-am soluții. Aplicăm soluțiile, vom căuta soluții, vom dialoga cu toată lumea și vom face ca lucrurile să meargă. Ăsta e Nicolae Ciucă.

Vom avea candidați care vor spune: tăiem dobânzile, dăm case la toată lumea, mărim toate pensiile cu 70% , introducem impozitul etc și lucruri de genul ăsta.

În momentul în care oamenii îl vor descoperi pe Ciucă, așa cum este el, și campania va permite acest lucru, eu nu mă îndoiesc că evoluția în sondaje a lui Nicolae Ciucă va fi una importantă”, a explicat Daniel Fenechiu.

Aflat la Washington, preşedintele PNL a susţinut că nu îl afectează ”atacurile” publice la adresa sa şi a mărturisit că nu urmăreşte multe dintre atacurile care îl vizează.

„Eu cred foarte mult în şansa mea, în şansa PNL, am încredere în tot ceea ce înseamnă forţa PNL, iar asta se va vedea”, a spus Nicolae Ciucă, întrebat dacă intrarea în cursa prezidenţială a lui Mircea Geoană l-ar pune în dificultate în ceea ce priveşte intrarea în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

De asemenea, întrebat ce le promite românilor, în calitate de candidat la funcţia supremă în stat, Nicolae Ciucă a răspuns: „că voi munci pentru poporul român aşa cum am muncit toată viaţa mea, de dimineaţa şi până îmi termin treaba”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: