Ciucă a cerut accelerarea calendarului pentru ca profesorii să primească salariile mărite înainte de 15 iulie

Nicolae Ciucă/ Facebook
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, astăzi, la Guvern, cu Marius Budăi, ministrul Muncii, şi i-a cerut accelerarea calendarului pentru legea salarizării, astfel încât profesorii să primească salariile mărite înainte de 15 iulie.

Nicolae Ciucă i-a cerut ministrul Muncii, tot în cadrul întâlnirii de astăzi de la guvern, să se întâlnească de urgenţă cu sindicaliştii pentru ca legea salarizării să fie adoptată mai rapid, iar profesorii să primească salariile mărite înainte de 15 iulie.

Astfel, Marius Budăi se va întâlni mâine cu sindicaliştii, notează antena3.ro.

În ultima săptămână, Guvernul Ciucă a deblocat 1,2 miliarde de lei pentru personalul din Învăţământ. Peste 700 de milioane de lei reprezintă bugetul pentru primele pe care le vor primi atât personalul didactic, cât şi personalul nedidactic. Alte 300 de milioane de lei reprezintă bugetul necesar pentru majorarea veniturilor personalului nedidactic, majorare ce a fost adoptată de guvern vineri.

Totodată, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunţat că ordonanţa pentru creşterea veniturilor profesorilor este gata şi va fi pusă în transparenţă decizională.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: