Skip to content
Politică

Ciucă: Acordul dintre România și Franţa pentru tranzitul cerealelor din Ucraina contribuie la securitatea alimentară globală

Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Nicolae Ciucă a salutat semnarea acordului între Ministerele Transporturilor din România şi Franţa în scopul facilitării tranzitului cerealelor din Ucraina, subliniind că demersul contribuie la accelerarea eforturilor pentru securitatea alimentară globală.

„Salut semnarea acordului între Ministerele Transporturilor din România şi Franţa pentru facilitarea tranzitului cerealelor din Ucraina. Una dintre priorităţi este creşterea capacităţilor portului Galaţi. Accelerăm eforturile noastre pentru securitatea alimentară globală”, a afirmat Nicolae Ciucă, luni, într-o postare pe pagina de Twitter a Guvernului.

Ministrul Transporturilor din Franţa, Clement Beaune, a declarat ieri (duminică – n.r.) că va semna un acord cu România pentru a creşte exporturile de grâne ucrainene către ţările în curs de dezvoltare, îndeosebi în zona Mediteranei, a transmis Reuters. „Mâine, voi semna un acord cu România care va permite Ucrainei să scoată şi mai multe cereale… către Europa şi ţările în curs de dezvoltare, în special în (ţările din) Mediterană, care au nevoie (de grâne) pentru hrană”, a declarat Clement Beaune la postul de televiziune LCI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *