Ciucă: Am fost unul dintre premierii care nu a vrut casă de la RA APPS. Ce spune despre candidatul pe București

Sursă foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Liderul PNL, Nicolae Ciucă a vorbit la Antena 3 despre relația sa cu Marcel Ciolacu, președintele PNL și premierul României.

„Relația dintre mine și Marcel Ciolacu este una de respect. Aveam nevoie de acest construct politic. Nu este nevoie sa ne salvăm unul pe celalat. Este foarte clar că dacă aceasta coalitie rezista doar pe baza relației dintre cei doi lideri, atunci coaliția nu ar mai rezista. Am agreat foarte mult această comasare. Vom putea avea o mai buna reprezentativitate, vom avea o voce cu adevărat puternică. Cu cât suntem mai uniți și mai coerenti , cu atat reușim să aducem mai mulți bani. Vom putea avea o mai buna reprezentativitate, vom avea o voce cu adevărat puternică. Cu cât suntem mai uniți și mai coerenti, cu atat reușim să aducem mai mulți bani.”, a spus Ciucă.

Mesaj pentru tinerii liberali

Ciucă a avut și un mesaj pentru tinerii liberali:

„Să demonstrăm că am împlinit ceva. Cu toții suntem sătui de promisiuni. Vorbesc cu tinerii liberali și le spun de fiecare dată: e important în viață, dincolo de politică, să își croiască o carieră profesională. Haideți să demonstrăm că am făcut ceva în viața noastră, că am împlinit ceva și apoi să venim să spunem mă angajez să fac ceva pentru comunitate”, a spus Ciucă.

Președintele PNL a fost întrebat și despre presupusul vin de 3000 de euro pe care l-a băut în compania lui Remus Borza și Dan Ostahie.

„Este un fake news grosolan, pe mine nu m-ați văzut în restaurante. Am avut o cină cu un om de afaceri. A fost un vin românesc. Pe cuvânt de onoare că nici acum nu îmi vine să cred că există un vin de o asemenea valoare. Cred că vinul pe care l-am băut era undeva la 350 de lei, era vin de Recas, vin românesc. Nu m-a deranjat povestea aceasta, nimic din ceea ce nu este adevărat nu mă afectează. Este vorba de a vorbi cu oameni care vor sa facă ceva, care au făcut ceva în viața, m-am văzut cu toți cei care au un cuvânt de spus în mediul de afaceri din România.

Este vorba despre oameni de la care putem înțelege ceea ce tine de mediul de afaceri, sunt mari contribuabili la bugetul statului. Sunt oameni care au și 10.000 de angajați. Mediul de afaceri din România asigură salarii la 3.200.000 oameni. Capitalul românesc este cel care a stat în România și la bine si la greu și a asigurat o rata de profitabilitate de 7 sau 8%. România are un potențial de dezvoltare a afacerilor”, a spus Ciucă.

Racolările de primari

Liderul PNL a vorbit și despre racolările de primari.

„Trebuie să ne oprim cu această practică. Am discutat franc în coaliție. Trebuie să ne oprim cu această practică. E absolut o calicie fără rost. Și PSD, și PNL au o bază a primarilor. Primarii merită recunoașterea activității pe care o fac în teritoriu: ei sunt cei care realizează legătura directă cu cetățeanul”, a spus Ciucă.

Ciucă a amintit și că a fost unul dintre premierii României care nu a vrut casă de la RA-APPS

„Am fost unul dintre premierii care nu a vrut casă de la RA-APPS, am vrut să stau la mine acasă. Ce vă pot spune e că nu există o solicitare. Președintele poate opta pentru o casă sau nu. Premierii au dreptul la casă de la RA-APPS. Am fost unul dintre cei care am preferat să stau la mine acasă”.

Colectare record

Ciucă a spus că România are o colectare record.

„Colectarea a depășit ce era planificat. Avem un grad de colectare care a ajuns la puțin peste 2 miliarde, se va întâmpla și în februarie, luna cel mai greu de gestionat. Trebuie să avem legislație clară predictibilă care să nu se mai schimbe de la o zi la alta.

Discut cu Marcel Ciolacu. Amândoi cădem de acord că cota unica nu și-a atins potențialul dacă vom reuși să gestionăm venitul global”, a spus Ciucă.

România are capacități de apărare similare NATO

Ciucă a vorbit și despre capacitățile de apărare ale României.

„În momentul de față România are capacități de apărare și echipamente interoperabile, similare NATO. Avem nevoie de primenirea legislației pentru sectorul de apărare și siguranță națională. Când vorbim de amenințare probabilitatea este redusă. Ca atare în momentul de fata noi că decidenti trebuei sa luam masuri pentru a avea toate garanțiile de siguranță a populatiei. Dacă nu vom sprijini în continuare Ucraina, situația ar fi cu totul alta”, a spus Ciucă.

În final, Ciucă a vorbit și despre candidatul pe București:

„Căutăm persoane care să se alinieze la așteptările cetățenilor. Pentru această poziţie, în momentul de faţă, la nivelul PNL există în desfăşurare o serie de analize. Avem posibil candidat în persoana lui Sebastian Burduja, care este şi preşedintele interimar al filialei Bucureşti, dar considerăm că, în urma sondajelor şi cifrelor care au rezultat din opţiunile cetăţenilor, este nevoie să identificăm cea mai bună soluţie (…) Acum căutăm soluţiile separat, fiecare dintre cele două partide îşi va efectua propriul sondaj. Este absolut important să venim cu acele persoane, personalităţi care, într-adevăr, pot să se alinieze la aşteptările cetăţenilor”, a spus Ciucă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL