Ciucă: Angajamentul nostru comun pentru Ucraina a fost apreciat de președintele american

Foto: Facebook Nicolae Ciuca

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, participă împreună cu Președintele României, Klaus Iohannis la mai importantă reuniune internațională din acest an în domeniul apărării, Summitul NATO.

Ţările NATO, inclusiv România au stabilit ieri un nou ajutor pentru Ucraina – implicarea României a fost apreciată și de președintele american

„Ajutorul pe care statele membre îl vor acorda Ucrainei va fi esențial în parcursul ulterior al războiului. Alături de SUA, de Germania, de Olanda și de Italia, România se numără printre membrii Alianței care vor sprijini Ucraina cu sisteme defensive anti-aeriene, menite să protejeze civilii de rachetele rusești”, a declarat Nicolae Ciucă.

La Summitul NATO au fost și surprize plăcute pentru liderul Senatului. Nicolae Ciucă s-a reîntâlnit cu vechi camarazi.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi text

 

Amintim câteva declarații importante din discursul susținut de președintele Senatului în cadrul Adunării Parlamentare a NATO:

„România, membră a NATO din 2004, și-a demonstrat continuu devotamentul față de obiectivele Alianței. Locația noastră strategică pe flancul estic al NATO ne plasează în fruntea apărării și a descurajării. România și-a îndeplinit și și-a depășit în mod constant angajamentele privind cheltuielile de apărare, îmbunătățind capacitățile noastre militare și contribuind la misiunile și operațiunile NATO la nivel mondial”

„Angajamentul nostru faţă de viitorul NATO este de neclintit şi suntem pregătiţi să contribuim la deciziile strategice care vor contura următorii 75 de ani ai Alianţei noastre”

„Trebuie să ne concentrăm pe întărirea industriei de apărare pentru a ne asigura că NATO este în continuare capabilă și pregătită pentru a apăra fiecare centimetru pătrat de teritoriu. E de asemenea evident că trebuie să menținem o prezență puternică a NATO în regiunea Mării Negre. Forța NATO stă în unitatea noastră și în valorile noastre comune”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: