Ciucă: Bunicul meu mi-a transmis valoarea muncii și importanța de a-ți face treaba corect

Sursa foto: Captură video

În cartea sa „În slujba țării”, Nicolae Ciucă subliniază rolul esențial pe care copilăria petrecută în satul natal, Plenița, l-a avut asupra formării sale ca om. Aceste experiențe timpurii au avut un impact puternic asupra dezvoltării valorilor care l-au ghidat ulterior, atât în cariera militară, cât și în viața personală.

Ciucă povestește despre perioada petrecută alături de bunicul său, care a jucat un rol esențial în modelarea sa.

„Am petrecut timp alături de bunicul meu, care spera să îmi lase moștenire bostănăria”, își amintește Ciucă.

De la bunicul său, Nicolae Ciucă a învățat valoarea muncii și importanța de a-ți îndeplini responsabilitățile corect.

„Bunicul meu mi-a transmis valoarea muncii și importanța de a-ți face treaba corect,” subliniază el, făcând referire la modul în care aceste lecții din copilărie au rămas relevante de-a lungul întregii sale vieți.

Educația primită în sat a fost un alt pilon important în formarea lui Ciucă. El își amintește cu plăcere de școala modestă din sat și de învățătoarea sa, doamna Căciulan, care i-a oferit primele lecții esențiale.

„Școala modestă, dar curată, a fost locul unde am învățat primele lecții importante ale vieții”, spune Ciucă.

Natura joacă, de asemenea, un rol important în amintirile lui Ciucă despre copilărie. El evocă frecvent imaginea câmpurilor de flori roșii, amintindu-și de macii de la Ghidici și bujorii de câmpie de la Plenița.

„Câmpurile cu flori roșii din copilăria mea rămân întipărite în amintirile mele,” notează Ciucă.

În ciuda succesului său în carieră, Nicolae Ciucă se descrie drept un om simplu. El menționează că a rămas fidel valorilor sale și nu a cerut niciodată mai mult decât a primit: „M-am comportat întotdeauna ca un om simplu, loial valorilor și oamenilor care m-au susținut.”

Cartea „În slujba țării” este structurată în trei părți distincte. Prima parte este dedicată copilăriei sale petrecute în Plenița, un sat din județul Dolj. A doua parte se concentrează pe cariera sa militară. A treia parte este dedicată viitorului și include elemente din programul său de candidat politic.

Alegerea lansării cărții la Cetate are o semnificație specială, având în vedere apropierea geografică și legătura profundă pe care Ciucă o are cu regiunea. Moșia de la Cetate a lui Mircea Dinescu a devenit, de-a lungul anilor, un punct de referință pentru evenimente literare și de film, unind astfel trecutul cu prezentul prin artă și istorie. Situată pe malul Dunării, localitatea are o importanță istorică și culturală deosebită în regiune, fiind un loc unde tradițiile și arta se împletesc într-un mod unic.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: