Ciucă: Controversele privind recalcularea pensiilor au apărut din cauza comunicării defectuoase a Ministerului Muncii

Sursă foto: Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL, Nicoale Ciucă, spune despre controversele privind recalcularea pensiilor că au apărut din cauza comunicării defectuoase a Ministerului Muncii. El arată că s-a spus că pensiile minerilor sunt recalculate greşit şi că aceştia vor avea de pierdut la pensie, însă lucrurile nu stau aşa şi toţi cei care au lucrat în mină îşi vor păstra pensiile în plată, la cuantumul cel mai avantajos.

”Astăzi, la Călan, alături de colegii din organizaţia judeţeană PNL Hunedoara, am discutat despre rezultatele de la alegerile din iunie şi despre proiectele pe care echipa liberală de aici le derulează. Primarii PNL din judeţ trebuie să continue dezvoltarea locală şi atragerea de investiţii în comunităţile lor, iar pentru acest obiectiv au tot sprijinul meu şi al colegilor din conducere”, a scris preşedintele PNL pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că un alt subiect pe care l-a abordat a fost noua lege a pensiilor, care intră în vigoare din septembrie, ”o lege construită pentru eliminarea inechităţilor, dar care, zilele acestea, a stârnit mai multe controverse, din cauza comunicării defectuoase a Ministerului Muncii”.

”Trebuie să fim foarte clari: nimeni nu va avea pensia scăzută. S-a spus că pensiile minerilor sunt recalculate greşit şi că aceştia vor avea de pierdut la pensie. Lucrurile nu stau aşa. Toţi cei care au lucrat în mină îşi vor păstra pensiile în plată, la cuantumul cel mai avantajos”, a dat asigurări preşedintele PNL.

Ciucă mai spune că ”în ultimii aproape 5 ani, de când PNL este la guvernare, pensiile au crescut cu 60%”.

”Vom continua să le majorăm. Seniorii României merită grijă şi respect, pentru toată munca depusă la construcţia României de astăzi”, completează Ciucă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: