Ciucă, de Ziua Imnului Naţional: ”Deşteaptă-te române!” este chemarea la care sufletele ne tresar

Sursa foto: Facebook

Liderul PNL și preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afimă, în mesajul transmis luni, de Ziua Imnului Naţional, că „Deşteaptă-te române!” este chemarea la care sufletele ne tresar, iar prin versurile imnului, spunem lumii că suntem un popor puternic şi demn, capabil să depăşească orice provocare a istoriei.

”Sărbătorim astăzi Ziua Imnului Naţional, o zi cu profundă semnificaţie pentru identitatea şi mândria noastră. „Deşteaptă-te române!” este chemarea la care sufletele ne tresar. Este simbol al unităţii, al curajului şi al spiritului de sacrificiu al poporului nostru”, scrie Ciucă într-o postare pe Facebook.

El subliniază că, de la Revoluţia din 1848, când a fost cântat prima oară, ”imnul a fost de-a lungul timpului un apel mobilizator în lupta cu vitregiile vremurilor, punte între trecut şi viitor”.

”Această zi este despre unitate şi speranţă, despre legătura cu strămoşii noştri, care au luptat şi au construit România de azi. Prin versurile imnului, spunem lumii că suntem un popor puternic şi demn, capabil să depăşească orice provocare a istoriei”, precizează liderul liberal.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: